Belastingdienst en toeslagen

Zit je krap bij kas? Ga na of je recht hebt op toeslagen van de Belastingdienst.

Vraag de toeslagen op tijd aan. De verwerkingstijd kan acht weken bedragen! Bovendien moet je sommige bijdragen vóór een bepaalde datum aanvragen. Op de website van de Belastingdienst vind je de precieze voorwaarden, de hoogte van de toeslagen en de aanvraagformulieren.
TIP:

Huurtoeslag

Als na jullie breuk je inkomsten dalen, ga dan na of je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Dat is een tegemoetkoming in de huurkosten. Of je huurtoeslag krijgt, hangt af van de hoogte van je inkomen en van de huur. Huurtoeslag kan oplopen tot 300 euro per maand.

Zorgtoeslag

Ben je ouder dan 18 jaar, heb je een Nederlandse zorgverzekering en is je inkomen niet te hoog? Misschien kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Die toeslag dekt de kosten van je zorgverzekering.

Kindgebonden budget

Zorg jij voor jullie kinderen? Je hebt dan recht op een bijdrage in de kosten van kinderen tot 18 jaar. Die bijdrage heet kindgebonden budget. Als voorwaarde geldt dat je inkomen niet te hoog is en dat je kinderbijslag ontvangt. Meestal krijg je vanzelf bericht van de Belastingdienst. Heb je geen bericht ontvangen, maar denk je wel recht te hebben op kindgebonden budget? Dien dan zelf je aanvraag in.

Kinderopvangtoeslag

Als je een bijdrage wilt voor de kosten van kinderopvang, vraag je kindertoeslag aan. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je werken of je kansen op werk vergroten. Bijvoorbeeld door het volgen van een re-integratietraject via het UWV WERKbedrijf. Verder moet je kind naar een geregistreerde organisatie voor kinderopvang gaan.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll