“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Welke regels in een relatie werken niet in de praktijk?

13 jun, 2024 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Werkt het goed om relaties op te stellen in een relatie? Of kan je deze regels beter negeren? Niet elke relatie is hetzelfde en wat in de ene relatie goed werkt, werkt in een andere relatie niet. Maar welke relatieregels zou elk stel volgens de expert moeten negeren?

1. Huishoudelijke taken verdelen

Experts geven aan dat het onzin is om alle taken gelijk te verdelen. Het gaat om de manier waarop beide partners omgaan met de taken die hij of zij doet. Hierbij bedoelen we het op tijd voltooien van de taak zonder hulp van de partner. Anders gezegd: het gaat erom dat iets gebeurd wanneer het moet gebeuren.

2. Niet met ruzie naar bed

Een gouden regel in veel huishoudens en een mooie regel. Echter werkt deze regel niet in elke situatie en voor iedereen. Sommigen kunnen er juist baat bij hebben om het even te laten voor wat het is. Als jullie allebei hebben geslapen zijn de eerste emoties gedaald en kun je de volgende dag uitgerust de situatie met elkaar bespreken.

3. Dezelfde interesses hebben

Soms hoor je van de omgeving dat je relatie niet kan werken als jullie niet dezelfde interesses hebben omdat je je niet in de ander kan inleven. Natuurlijk is het leuk als jullie samen dezelfde interesse delen, maar het betekent niet dat de relatie niet werkt wanneer dit niet zo is. Het kan fijn zijn om eigen hobby’s en interesses te hebben zodat je ook onafhankelijk van elkaar kan blijven in een relatie. Creëer actief ruimte voor de interesses van elkaar.

4. Zet geen druk achter intimiteit

Intimiteit zorgt voor verbondenheid. Sommigen spreken af dat zij een bepaald aantal keer per week intiem moeten zijn. Dit kan werken maar je legt er zo ook druk op. Het is vooral belangrijk om goed te communiceren over intimiteit en waar jullie normen en waarden liggen.

5. Aanvoelen wat de ander wil

Ga er niet vanuit dat je partner altijd aanvoelt wat er door je heen gaat of wat je wil. Jouw partner kan niet altijd alles aanvoelen. Hoe goed je partner jou ook kent.  Je kan het beste duidelijk aangeven wat je echt wil. Hiermee voorkom je teleurstelling in je partner door te denken dat hij/zij wel weet wat jij nodig hebt.

Wat past bij jullie?

Kijk vooral wat werkt in jullie relatie. Communicatie blijft in alle gevallen het meest belangrijke. Overleg hoe jullie je relatie het liefste zien en wat bij jullie past.