Omgangsbemiddeling

Hebben jij en je ex een conflict over de omgangsregeling? Maak de situatie niet nog ingewikkelder en roep de hulp in van een mediator. Dat is een professional in omgangsbemiddeling.

Wat is het doel van omgangsbemiddeling door een mediator?

Het doel van bemiddeling is het opstellen van een omgangsregeling waar jullie allebei tevreden mee zijn. De mediator stelt de belangen van de kinderen centraal en zet vervolgens jullie belangen op een rijtje. Deze  belangen staan centraal als je, samen met de bemiddelaar, naar een oplossing zoekt.

Wat is het voordeel van omgangsbemiddeling?

Het voordeel van bemiddeling is dat de communicatie tussen jou en je ex verbetert. Hierdoor zijn jullie beter in staat de gemaakte afspraken na te komen. Bovendien verbetert de relatie met je kinderen.

Spelen de kinderen een rol bij de bemiddeling?

Jij en je ex bepalen zelf of jullie de kinderen betrekken bij de omgangsbemiddeling. Wat oudere kinderen vinden het vaak fijn als zij hun mening mogen geven. Kleine kinderen vinden dit meestal lastig en daarom is het beter hen niet bij de bemiddeling te betrekken.

Wat als er al een rechtszaak loopt?

Als jullie al een rechtszaak hebben lopen, verwijst de rechter je door naar een bemiddelaar of mediator. Hij doet dat alleen als hij denkt dat mediation een zinvolle bijdrage levert aan de oplossing van het conflict. De rechter schorst tijdens de bemiddeling jullie zaak voor bepaalde tijd. Hij wacht dan het gesprek met de mediator af.

Wat als er (nog) geen rechtszaak loopt?

Als jullie (nog) geen rechtszaak hebben lopen, kun je vrijwillig kiezen voor omgangsbemiddeling. Uiteraard is het belangrijk dat jij en je ex bereid zijn samen op zoek te gaan naar een oplossing.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll