Lukt het jullie niet om samen afspraken te maken, hebben jullie te veel tegenstrijdige belangen of wil de ex nergens aan meewerken, dan kan een advocaat je helpen. Een advocaat zal jouw belangen behartigen en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt.

Wanneer een advocaat?

Is er een discussie waar jullie samen niet uitkomen, dan kan een advocaat meestal wel helpen. Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie een huurhuis waar jullie eigenlijk allebei willen blijven wonen? Dan kan een advocaat ervoor zorgen dat jij de woning toegewezen krijgt. Hebben jullie samen kinderen, maar weigert de ex kinderalimentatie te betalen? Dan kan een advocaat dit afdwingen. Wil jij graag een goede omgangsregeling met de kinderen, maar ligt de ex dwars? Ook daar kan een advocaat bij helpen.

Heb jij een kwestie waarvan je je afvraagt of een advocaat hierbij zou kunnen helpen, dan mag je altijd even contact opnemen met onze juridische medewerkers. Zij zullen samen met jou de zaak bekijken en kunnen je vertellen of het inschakelen van een advocaat in jouw geval zinvol is.

Samen naar een advocaat?

Willen jullie samen afspraken maken en deze officieel vast laten leggen? Dan kan een advocaat hier ook bij helpen. In dat geval hebben jullie een gezamenlijke advocaat. Is jullie situatie financieel wat complexer, bijvoorbeeld doordat één van jullie zelfstandig ondernemer is, dan kan een advocaat hier vaak beter mee uit de voeten dan een mediator.

Wat kost een advocaat?

Het inschakelen van een advocaat kan soms best wat kosten met zich meebrengen. Daarom is het erg belangrijk om het kosten- batenplaatje goed te bekijken. Het moet wel zinvol zijn. Onze medewerkers kunnen je hierbij helpen. Als jij jouw zaak aan hen voorlegt, kunnen zij goed inschatten of het in jouw geval slim is om een advocaat in te schakelen of dat er misschien een andere oplossing is. Zij geven je gratis advies waar je weer mee verder kunt.

Heb je een wat lager inkomen dan kun je misschien in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten vanuit de overheid. Dit heet een toevoeging, maar is bij de meeste mensen beter bekend als een pro-deo advocaat. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaalt de overheid de advocaatkosten. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor zo’n toevoeging? Bel dan even met onze medewerkers. Zij kunnen dit voor je checken.

Welke advocaat moet ik inschakelen?

Iedere advocaat heeft zijn eigen specialiteit. Het is dus belangrijk om iemand in te schakelen die goed met jouw zaak uit de voeten kan. Ga je zelf via internet op zoek, dan zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Om je hierbij te helpen hebben wij alvast een selectie van advocaten voor je gemaakt. Ben je op zoek naar een goede advocaat, die ook nog eens betaalbaar is, dan kunnen wij je in contact brengen met de juiste persoon bij jou in de buurt.

Bel gratis met onze juridische medewerkers op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of laat je gegevens achter op het contactformulier, dan bellen wij jou even terug. Onze medewerkers luisteren naar je verhaal, geven je gratis advies en kunnen goed inschatten welke advocaat het best bij jouw zaak zou passen. Ook als je pro-deo hulp nodig hebt, hebben wij altijd iemand bij jou in de buurt!