Toeslagen van de Belastingdienst

Nu jullie niet langer samenwonen en jij alleen gaat wonen (met je kinderen), daalt misschien je inkomen. In zo’n situatie is wat extra geld welkom. Misschien kom je in aanmerking voor toeslagen van de Belastingdienst. De Belastingdienst keert toeslagen uit voor de kosten van woninghuur, zorgverzekering, kinderen en kinderopvang. Daarnaast verleent de Belastingdienst heffingskortingen. Dat zijn kortingen op de te betalen belasting.

Toeslagpartner

Toen jullie nog samenwoonden kwam je misschien niet in aanmerking voor de toeslagen, die je aanvraagt met je toeslagpartner. De Belastingdienst telt het inkomen van je toeslagpartner mee om te kijken of je recht hebt op de bijdragen. Nu je geen toeslagpartner meer hebt, kom je misschien wel in aanmerking voor de regelingen.

Kiezen jullie voor co-ouderschap? Hieraan verbindt de Belastingdienst een aantal consequenties. Lees in de keuzehulp hoe de fiscus tegen co-ouderschap aankijkt.
LET OP:

Fiscaal partnerschap

Wellicht kozen jullie tijdens het samenwonen voor fiscaal partnerschap. Bij de belastingaangifte worden dan bepaalde inkomsten en aftrekposten optimaal tussen jullie verdeeld. Nu jullie uit elkaar zijn, mag je elkaar nog als fiscaal partner opvoeren in de aangifte van het laatste jaar, waarin jullie samenwoonden. Gingen jullie bijvoorbeeld in april 2017 uit elkaar? Jullie mogen dan kiezen voor fiscaal partnerschap over heel 2017.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll