Verwerkingstips

Of je het nu al een tijdje zag aankomen of totaal verrast bent: het einde van je relatie is een enorme schok. Probeer toch te bedenken dat elk einde een nieuw begin is. Om je goed voor te bereiden op je nieuwe leven, is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan de emotionele verwerking van het einde van je relatie. Hieronder vind je nuttige verwerkingstips.

Zorg goed voor jezelf

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Eet gezond en houd in de gaten dat je voldoende nachtrust krijgt. Zorg ook voor voldoende beweging. Het geeft niets als je niet van sporten houdt, een dagelijkse wandeling doet ook wonderen. Maak tijd vrij voor je hobby’s.

Neem de tijd voor je emoties

Het is van belang dat je je verdriet durft te voelen. Het heeft geen zin het weg te stoppen. Laat je emoties de vrije loop: praat, schrijf en teken er desnoods over. Ga niet te snel op zoek naar een nieuwe liefde. Je hebt tijd nodig om je verbroken relatie te verwerken.

Zoek steun

Vertel vrienden en familie wat je dwarszit. Misschien kun je ze vragen of ze je wat vaker willen bellen of bezoeken. Neem ook zelf initiatief en ga erop uit. Sluit je aan bij een club of vereniging zodat je meer onder de mensen komt.

Kijk niet te ver in de toekomst

Leef van dag tot dag, van uur tot uur. Verwacht niet te snel vooruitgang. Gun jezelf de tijd om de rit in de achtbaan van emoties uit te zitten. Er zijn verschillende stadia van rouw: ontkenning, boosheid, verdriet, berusting en acceptatie. Deze ellendige toestand heeft dus niet alleen een begin, maar ook een einde!

Ga gewoon naar je werk

Om goed in een ritme te blijven, is het belangrijk dat je blijft werken. Je werk is bovendien een prima afleiding.

Lees onze tips voor kinderen

We geven je waardevolle tips om je kinderen te vertellen van jullie breuk. Omdat het belangrijk is je kinderen goed te blijven ondersteunen, geven we je bovendien extra aanwijzingen.

Hulp bij verwerking

Kom je er zelf niet uit? Vraag je huisarts om advies. Eventueel kan hij je doorverwijzen naar een psycholoog. Die kan je begeleiden bij het verwerken van je verdriet en het vormgeven van je nieuwe toekomst.

Direct hulp nodig?
 

0900 4455600

(40 cent per minuut)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter