Tips voor kinderen

Als jullie besluiten uit elkaar gaan, is het belangrijk dat jullie de kinderen op een goede manier ondersteunen. Hieronder vind je enkele tips.

Houd tradities in stand

Houd gewoontes die belangrijk zijn voor je kinderen in stand. Ook als je een nieuwe partner hebt. Dat kan iets simpels zijn als woensdagmiddag pannenkoeken bakken of een boek lezen voor het slapengaan.

Maak geen ruzie bij de kinderen

Ruzie in het bijzijn van de kinderen moet je absoluut vermijden. Vechtende ouders maken hun kinderen kapot. Je kinderen voelen zich machteloos en krijgen het idee dat ze partij moeten kiezen.

Breng regelmaat in het contact

Ben jij de vertrekkende ouder? Houd contact met je kinderen. Zorg voor regelmaat in het contact, dat geeft rust en houvast. Zoek je kinderen geregeld op en stuur ook eens een brief of kaartje.

Geef je kinderen een eigen plek

Nu jullie in twee verschillende huizen wonen, is het belangrijk dat de kinderen in elk huis een eigen plek hebben. Zorg er bovendien voor dat ze op beide adressen hun eigen spullen hebben. Dat voorkomt gesleep van het ene naar het andere huis.

Houd contact met familieleden

Als je uit elkaar bent is het belangrijk dat de kinderen geregeld contact hebben met opa’s, oma’s, ooms, tantes en andere belangrijke familieleden.

Houd kinderen bij elkaar

Voorkom dat je broertjes en zusjes die sterk aan elkaar gehecht zijn scheidt.

Zorg voor duidelijke regels

Het is verwarrend als er twee kapiteins op een schip zijn. Zorg daarom voor duidelijke regels die zowel bij jou als je ex gelden.

Verwen je kinderen niet te veel

Als je je kinderen extra gaat verwennen, krijgen ze misschien achterdocht. Of ze denken dat ze je kunnen omkopen. Je kinderen voelen feilloos aan dat jij graag je schuldgevoel afkoopt met bijvoorbeeld nieuw speelgoed.

Ga niet te ver uit elkaar wonen

Twee ouderlijke huizen brengen veel planning met zich mee. Het is handig als oudere kinderen jullie zelfstandig kunnen bezoeken. Blijf daarom dicht bij elkaar wonen, in ieder geval in dezelfde plaats.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll