Zijn jullie al enige tijd uit elkaar en zijn er belangrijk dingen veranderd? Dan kan dit invloed hebben op de hoogte van de alimentatie. Een lager inkomen, ontslag, een nieuwe partner,een kindje in een nieuwe relatie of een andere omgangsregeling. Eigenlijk is iedere verandering die invloed heeft op de draagkracht ook een goede reden om de alimentatie opnieuw te bekijken. Misschien is er een verlaging of juist een verhoging mogelijk.

Tip:
Herberekening nodig? Wij maken tegen een scherp tarief een herberekening van de alimentatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

In goed overleg of advocaat

Is goed overleg niet meer mogelijk en wil de ex nergens aan meewerken? Dan is het inschakelen van een advocaat de enige oplossing. Deze zal stukken opvragen bij de ex en hiermee de nieuwe alimentatie gaan berekenen. Dit is echter niet goedkoop en is voor de verstandhouding ook niet al te best.  Is het contact tussen jullie nog redelijk goed en valt er nog te overleggen, dan is het slimmer om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Hier bespaar je een hoop geld en gedoe mee.

Te hoog of te laag

Ook in goed overleg kan het heel lastig zijn om samen tot een goed bedrag te komen. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Hier kunnen flinke discussies door ontstaan. Waak daarvoor. Om ruzie te voorkomen is het misschien verstandig om niet zelf aan het rekenen te gaan, maar om een onafhankelijke herberekening te laten maken.

Onafhankelijke herberekening

Willen jullie zeker weten dat het bedrag dat wordt afgesproken ook echt klopt? Dan helpen wij jullie graag verder. Dit door het maken van een onafhankelijke herberekening volgens de geldende normen. Zo weten jullie allebei zeker dat de één niet teveel betaald en de ander niet te weinig krijgt. Een reden voor discussie is er dan niet meer.

Alimentatie herberekening 140 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke herberekening op dezelfde manier als een advocaat die zou maken. Omdat wij geen advocaten zijn kunnen wij dit tegen een veel lager tarief. Voor 140 euro inclusief de BTW worden de kinder- en partneralimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan en dat de vorige afspraak kan vervangen.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bij voorbeeld met een andere omgangsregeling, dan kost de extra berekening 25 euro.

Benodigde stukken

Het is wel belangrijk dat jullie allebei willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatie herberekening, neem dan gerust even contact op.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied. Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA), dan kan onze alimentatiespecialist wel voor jou aan de slag.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.