Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te laag, de betaler te hoog. Kom je er samen niet uit, dan kun je natuurlijk naar een advocaat stappen om te krijgen waar je recht op hebt. Dit kost echter vaak een hoop geld en gaat ook ten koste van de verstandhouding. Het zou  mooier en een stuk goedkoper zijn als jullie in goed overleg tot een goede afspraak kunnen komen.

Onafhankelijke berekening

Kunnen jullie nog redelijk overleggen, dan nog is het moeilijk om zelf tot een bedrag te komen. Wat moet er wel meegenomen worden, wat niet. Het is behoorlijk complex en kan ook heel wat vervelende discussies teweeg brengen. Willen jullie wel samen afspraken maken, maar wel zeker weten dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken? Laat dan een onafhankelijke berekening maken. Zo weten jullie allebei zeker dat het bedrag klopt en is er eigenlijk geen reden meer voor discussie.

Alimentatieberekening 130 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen. Dit gaat op dezelfde manier als bij een advocaat. Het grote verschil zit hem in de kosten. Deze liggen bij ons een stuk lager. Voor 130 euro inclusief BTW wordt zowel de kinder- als de partneralimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bijvoorbeeld met twee verschillende omgangsregelingen, dan kost de extra berekening 30 euro.

Let op:
Zijn jullie bezig met het maken van afspraken over de kinderen? Dan is het belangrijk om deze afspraken op te nemen in een ouderschapsplan. In dit ouderschapsplan staan niet alleen afspraken over de kinderalimentatie, maar ook over de omgang, de verdeling van de vakanties enzovoort. Wist je dat je ook online een officieel ouderschapsplan kunt maken. Zo weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en heb je ook direct een officieel document in handen.

Herberekening

Het is slim om eens in de zoveel tijd de alimentatie opnieuw onder de loep te nemen. Inkomens en omgangsregelingen veranderen. Dit zijn goede redenen om de alimentatie een keer opnieuw te laten berekenen. Dit is dan een herberekening. Bij een herberekening wordt ook rekening gehouden met nieuwe partners en kinderen. Ook voor een herberekening kun je bij ons terecht. De kosten voor een herberekening zijn 145 euro inclusief de BTW.

Benodigde stukken

Wij kunnen alleen een berekening maken als beide partners willen meewerken. Dat betekent dat jullie allebei bereid moeten zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatieberekening, neem dan gerust even contact op.

Goed overleg

Is goed overleg niet meer mogelijk, dan kan je beter een advocaat in de arm nemen. Gaat één van de twee niet akkoord met de gemaakte berekening, ook dan zal er een advocaat nodig zijn om tot goede afspraken te komen. Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt, ook dan kunnen wij je verder helpen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen berekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.