Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te laag, de betaler te hoog. Kom je er samen niet uit, dan kun je natuurlijk naar een advocaat stappen om te krijgen waar je recht op hebt. Dit kost echter vaak een hoop geld en gaat ook ten koste van de verstandhouding. Het zou  mooier en een stuk goedkoper zijn als jullie in goed overleg tot een goede afspraak kunnen komen.

Onafhankelijke berekening

Kunnen jullie nog redelijk overleggen, dan nog is het moeilijk om zelf tot een bedrag te komen. Wat moet er wel meegenomen worden, wat niet. Het is behoorlijk complex en kan ook heel wat vervelende discussies teweeg brengen. Willen jullie wel samen afspraken maken, maar wel zeker weten dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken? Laat dan een onafhankelijke berekening maken. Zo weten jullie allebei zeker dat het bedrag klopt en is er eigenlijk geen reden meer voor discussie.

Alimentatieberekening 125 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen. Dit gaat op dezelfde manier als bij een advocaat. Het grote verschil zit hem in de kosten. Deze liggen bij ons een stuk lager. Voor 125 euro inclusief BTW wordt zowel de kinder- als de partneralimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bijvoorbeeld met twee verschillende omgangsregelingen, dan kost de extra berekening 25 euro.

Let op:
Wist je dat sinds 2015 het kindgebonden budget een belangrijke rol is gaan spelen in de berekening van de kinderalimentatie? Dat betekent ook dat je een goede reden hebt voor een wijziging van de kinderalimentatie als deze voor 2015 is berekend. In veel gevallen is er namelijk een verlaging mogelijk. Wil je weten of het voor jou zinvol zou zijn om hier actie op te ondernemen? Wij helpen je graag en geven je gratis advies!

Herberekening

Het is slim om eens in de zoveel tijd de alimentatie opnieuw onder de loep te nemen. Inkomens en omgangsregelingen veranderen. Dit zijn goede redenen om de alimentatie een keer opnieuw te laten berekenen. Dit is dan een herberekening. Bij een herberekening wordt ook rekening gehouden met nieuwe partners en kinderen. Ook voor een herberekening kun je bij ons terecht. De kosten voor een herberekening zijn 140 euro inclusief de BTW.

Benodigde stukken

Wij kunnen alleen een berekening maken als beide partners willen meewerken. Dat betekent dat jullie allebei bereid moeten zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Wil je een overzicht ontvangen van de stukken die nodig zijn voor het maken van de alimentatieberekening, neem dan gerust even contact op.

Goed overleg

Is goed overleg niet meer mogelijk, dan kan je beter een advocaat in de arm nemen. Gaat één van de twee niet akkoord met de gemaakte berekening, ook dan zal er een advocaat nodig zijn om tot goede afspraken te komen. Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt, ook dan kunnen wij je verder helpen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen berekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied. Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA), dan kan onze alimentatiespecialist wel voor jou aan de slag.

Meer weten? Wij bellen je graag even terug.