“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Huis en hypotheek bij een relatiebreuk

  • Wie mag er in de woning blijven? Zorg dat je weet waar je recht op hebt!
  • Kijk altijd ook het samenlevingscontract na. Wellicht hebben jullie hierin al afspraken gemaakt over de woning.
  • Heb je vragen of komen jullie er niet uit? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

751 beoordelingen

Lees voor

Er komt veel bij kijken als je uit elkaar gaat en samen een woning hebt. Er moeten goede afspraken worden gemaakt. Hierbij is het belangrijk om je financiële situatie in de gaten te houden. Het moet niet zo zijn dat je door de hoge woonlasten straks niet meer rond kunt komen.

Blijven of verhuizen na de relatiebreuk

Na een relatiebreuk, verandert je woonsituatie. Wil je in het huis blijven en kan je portemonnee het aan, dan is het nog belangrijk om te weten of je wel mag blijven. Wonen jullie in een huurhuis en ben jij geen medehuurder, dan heb je geen recht om in de woning te blijven. Ben je wel medehuurder, dan zullen jullie samen moeten bepalen wie van jullie twee hier blijft wonen. Is er een koophuis en staat dit huis op naam van de ex? Ook dan ben jij degene die het huis zal moeten verlaten. Zijn jullie samen eigenaar, dan zijn er drie opties: uitkopen, verkopen of alles zo laten zoals het is. Een belangrijke vraag hierbij is of je de hypotheek wel alleen kan opbrengen?

Huurhuis of koophuis

Verdiep je goed in de regels en lees wat je moet doen als je een huurhuis of een koophuis hebt.

Let op:
Hebben jij en je ex een samenlevingscontract? Lees dit goed door. Misschien staan er afspraken in over wat er met de woning moet gebeuren nu jullie uit elkaar gaan.

Meer informatie