Inkomsten na einde relatie

Het einde van je relatie heeft ook financiële gevolgen. Je zult nu waarschijnlijk de kosten van levensonderhoud en de verzorging van eventuele kinderen zelf moeten opbrengen. Hoe ga je rondkomen? Het is raadzaam je inkomsten en uitgaven opnieuw op een rijtje te zetten. Misschien heb je recht op alimentatie, bijstand, pensioen van je ex-partner, tegemoetkomingen en extra’s van de Belastingdienst.

De website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) biedt hulp bij het plannen van je inkomsten en uitgaven.
TIP:

Partneralimentatie en kinderalimentatie

Heb je recht op partneralimentatie en kinderalimentatie? We vertellen je ook waarom het verstandig is een overlijdensrisicoverzekering op het leven van je ex-partner af te sluiten.

lees meer

AOW Pensioen

Houd er rekening mee dat jullie breuk gevolgen kan hebben voor je AOW. Ga na of je in aanmerking komt voor partnerpensioen of een deel van het ouderdomspensioen van je ex.

lees meer

Bijstandsuitkering en tegemoetkomingen

Als je te weinig geld hebt, kom je wellicht in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Verder heb je waarschijnlijk recht op kinderbijslag en de tegemoetkoming ouders.

lees meer

Toeslagen van de Belastingdienst

Het is de moeite waard om na te gaan of je recht hebt op extra’s van de fiscus. De Belastingdienst verstrekt namelijk toeslagen voor je woning, zorgverzekering en kinderen. Daarnaast verleent de fiscus heffingskortingen op de belasting die je moet betalen.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll