Het berekenen van de partneralimentatie is niet gemakkelijk. Helaas is er voor het maken van deze berekening ook niet zo’n duidelijke berekenmodule als voor de kinderalimentatie. Het enige dat je zelf zou kunnen berekenen is de partneralimentatie-behoefte. Dit is eigenlijk het bedrag dat degene met het laagste inkomen nodig zou hebben om dezelfde levensstijl te kunnen aanhouden. Maar hiermee ben je er nog niet. Als je deze behoefte weet is het belangrijk om te bekijken in hoeverre de ex in deze behoefte kan voorzien. Wat zou hij kunnen betalen? Om daar achter te komen zal er een draagkrachtberekening gemaakt moeten worden en helaas zijn dit zulke uitgebreide berekeningen dat je deze niet online zult vinden. Pas als je weet wat de draagkracht van de ex is, kun je iets zeggen over het uiteindelijke bedrag dat beschikbaar is voor partneralimentatie.

Hieronder vind je de berekenmodule om de behoefte aan partneralimentatie te berekenen. Wil je precies weten wat er aan partneralimentatie betaald moet worden, dan kunnen wij eventueel een officiële berekening maken.

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan gerust even contact op met een van onze juridische medewerkers. Zij staan je graag te woord en helpen je op weg.

Officiële berekening nodig of juridische hulp van een specialist? Wij helpen je graag verder!

Help mij