Wil je een beetje een beeld krijgen van de hoogte van de kinderalimentatie, dan kun je onderstaande berekening gebruiken. Deze berekening geeft een globaal beeld en gaat uit van een vrij standaard situatie. Hierdoor kan het zijn dat de uitkomst van een officiële berekening hiervan afwijkt. De berekening is conform de Tremanormen. De uitkomst geeft de gewenste bijdrage per ouder weer. De berekening houdt rekening met de eventueel te ontvangen zorgkorting, de draagkracht van beide ouders en het kindgebonden budget (deze wordt meegenomen in de berekening van de draagkracht van de ouder die het kindgebonden budget ontvangt).

Jouw persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot andere resultaten. Het is dus altijd wel verstandig om ook een officiële berekening te laten maken. Willen jullie dat niet en zijn jullie van plan om samen een afspraak te maken over de alimentatie, dan kan onderstaande berekening een goed uitgangspunt zijn.

Gratis advies alimentatie

Gaan jullie net uit elkaar en zijn er geen nieuwe partners, dan kun je deze berekening goed gebruiken. Zijn jullie al langere tijd uit elkaar en is de situatie complexer geworden door de komst van nieuwe partners en/of kinderen, dan kun je onderstaande berekening helaas niet gebruiken. Laat in dat geval een expert je adviseren wat in jouw situatie het verstandigste is! Vul het contactformulier in en een van onze juridische medewerkers belt je vrijblijvend terug. Ook als je vragen hebt over de berekening mag je ons altijd even bellen. Wij geven je gratis advies waar je mee verder kan.

Lukt het niet om samen afspraken te maken over de kinderalimentatie? Wij helpen jou graag verder!

Help mij