Het is natuurlijk het prettigst als het jullie lukt om samen afspraken te maken over het uit elkaar gaan. Toch blijkt dit niet altijd even makkelijk te zijn. Nu jullie uit elkaar gaan, hebben jullie ook ineens tegenstrijdige belangen. Hierdoor kan het ineens best lastig zijn om samen tot afspraken te komen. Het kan helpen om hier de hulp van een mediator bij in te roepen. Een mediation traject kan uiteindelijk voorkomen dat er een advocaat ingeschakeld moet worden.

Wat doet een mediator?

De mediator begeleidt jullie gesprekken en zorgt ervoor dat jullie zonder ruzie met elkaar kunnen overleggen. Daarnaast zorgt de mediator ervoor dat overal aan wordt gedacht en dat jullie goed weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Uiteindelijk is het maken van duidelijke afspraken het doel van het mediation traject. Alle afspraken die jullie maken worden uiteindelijk op papier gezet en officieel gemaakt. Mocht het overleg tussen jullie iets stroever gaan of vinden jullie het gewoon lastig om zelf alle mogelijkheden op een rijtje te zetten, dan kan een mediator ervoor zorgen dat jullie er uiteindelijk toch samen uitkomen. Zo voorkom je ruzie, juridisch getouwtrek en hoge kosten.

Francien en Mike wonen ondertussen alweer vijf jaar samen. Er zijn twee kleine kinderen en een jaar geleden kochten zij samen een huis. Helaas is Mike erachter gekomen dat Francien gevoelens heeft voor iemand anders. Natuurlijk was hij eerst heel kwaad, maar zag al snel in dat het beter zou zijn om de verstandhouding goed te houden. Hij en Francien zullen namelijk nog veel met elkaar te maken krijgen, doordat zij samen kinderen hebben. Thuis proberen zij de nodige afspraken te maken, maar dit blijkt toch een stuk lastiger dan verwacht. Want hoe zit het met het koophuis? En hoe bereken je de kinderalimentatie nou eigenlijk? Ze komen er niet uit en hebben hier toch echt hulp bij nodig. Francien gaat op onderzoek uit en komt via de Nationale Adviesbalie bij een goede mediator terecht. Deze helpt hen uiteindelijk om alles goed op een rijtje te zetten en duidelijke afspraken te maken.

Wat kost een mediator?

Het inschakelen van een mediator brengt wel de nodige kosten met zich mee. Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent is grotendeels afhankelijk van wat er allemaal geregeld moet worden en hoe snel het lukt om afspraken te maken. Onze mediators nemen graag even contact met je op om het kostenplaatje van de mediation met je door te spreken.

Gelukkig zijn er ook de nodige tegemoetkomingen in de kosten mogelijk. Heb je een rechtsbijstandsverzekering, dan kan het zijn dat een mediationtraject wordt vergoed. Heb je een laag inkomen, dan is het wellicht mogelijk om een toevoeging te krijgen. De meeste mensen kennen dit als pro-deo hulp. De overheid betaalt dan de kosten van de mediator en zelf betaal je alleen een lage eigen bijdrage.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een toevoeging en dus voor lage kosten? Onze medewerkers kunnen dit voor je bekijken. Neem gerust even contact op, dan geven zij je gratis advies!

Hoe vind ik een mediator?

Het is belangrijk om een goede mediator in te schakelen, die verstand van zaken heeft. Maar hoe vind je nou een goede mediator? Dat is nog niet zo makkelijk. Het is namelijk zo dat iedereen zich mediator mag noemen. Het is geen beschermde naam. Hierdoor zitten er veel ‘mediators’ tussen die eigenlijk geen idee hebben waar zij mee bezig zijn. Wil je zeker weten dat je door de juiste persoon wordt geholpen? Dan helpen wij je graag verder. Wij hebben een uitgebreid netwerk van mediators door heel Nederland, waarvan wij weten dat zij goed zijn in wat ze doen. Wij brengen je graag vrijblijvend met één van hen in contact en kijken daarbij wie er bij jouw situatie past.

Hulp nodig

Wil jij weten of mediation in jullie geval een slimme keuze is? Of ben je op zoek naar een goede en betrouwbare mediator bij jou in de buurt? Onze juridische medewerkers luisteren naar je verhaal en geven je gratis advies. Bel ze gerust op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of laat even een berichtje achter op ons contactformulier.