Besluit je een advocaat of een mediator in te schakelen, dan brengt dit natuurlijk ook kosten met zich mee. Maar aan wat voor kosten moet je nou eigenlijk denken en wist je dat je soms ook een tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen?

Kosten uit elkaar gaan

Natuurlijk wil je graag weten waar je wat kosten betreft aan toe bent, als je besluit een advocaat of mediator in te schakelen. Toch kan dit per situatie wel heel erg verschillen. Zijn er kinderen, dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Is er een eigen bedrijf dan zijn er financieel en fiscaal nogal wat punten die geregeld moeten worden. Dit kost allemaal extra tijd en dus ook geld. Daarnaast geldt ook: hoe makkelijker en sneller jullie tot afspraken kunnen komen, hoe goedkoper. Dit scheelt tijd en dus geld. Hoeveel jij in jouw situatie precies kwijt zal zijn zal dus bekeken moeten worden.

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Neem gerust even contact op met onze juridische medewerkers. Zij kunnen samen met jou bekijken welke hulp jullie nodig hebben. Vervolgens kunnen wij je vrijblijvend laten bellen door de specialist die je een helder beeld kan geven van het kostenplaatje.

Kosten onder controle houden

Zelf heb je best wel wat invloed op het totale kostenplaatje. Hoe meer jullie zelf thuis alvast doen, hoe minder tijd je nodig hebt bij de advocaat of mediator. Kom dus beslagen ten ijs. Maak bijvoorbeeld alvast een lijst van al jullie bezittingen of probeer zelf alvast na te denken over een goede omgangsregeling. Je kan zelfs al samen een officieel ouderschapsplan maken door ons gratis online ouderschapsplan te downloaden. Daarnaast zou je het maken van een officiële alimentatieberekening ook door ons kunnen laten doen in plaats van door de advocaat of mediator. Ook hiermee kun je weer het nodige besparen. Dit kan echter alleen als jullie redelijk met elkaar kunnen overleggen. Lukt dit niet of zorgt dit alleen maar voor ruzie, dan kun je dit misschien toch beter aan de specialist overlaten.

Toevoeging

Er zijn veel mensen die geen juridische hulp inschakelen, omdat zij dit niet kunnen betalen. Gelukkig heeft de overheid hier een oplossing voor. Heb je een wat lager inkomen, dan kom je misschien in aanmerking voor een toevoeging. Een toevoeging is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van het inschakelen van een advocaat of mediator. De meeste mensen kennen dit onder de naam pro-deo advocaat. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaalt de overheid de kosten. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. Soms kun je ook nog een tegemoetkoming krijgen in die eigen bijdrage. Wil je weten of jij in aanmerking kan komen voor een toevoeging, neem dan gerust even contact op met onze medewerkers. Zij kunnen dit voor je checken.

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn? Wij helpen je hier graag bij. Bel met onze juridische medewerkers op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) voor gratis advies. Zij brengen je graag in contact met een goede advocaat of mediator die je kan vertellen waar het kostenplaatje ongeveer op uit zal komen. Ook kunnen zij je vertellen of je wellicht in aanmerking komt voor pro-deo hulp.