Als jullie besluiten je relatie te beëindigen, moet je niet vergeten eventuele schulden onder de loep te nemen. Hebben jullie in het samenlevingscontract vastgelegd dat alle schulden ook gezamenlijke schulden worden? Hou er dan rekening mee dat er schulden op jouw naam komen te staan, terwijl jij die niet hebt veroorzaakt! Dat probleem heb je niet als er geen sprake is van een samenlevingscontract. De schulden blijven dan van de partner die ze heeft veroorzaakt. Natuurlijk kan het ook zijn dat jullie een gezamenlijke schuld zijn aangegaan. Hier blijven jullie allebei verantwoordelijk voor.

Komen jij en je ex-partner er samen niet uit? Voorkom dat de situatie uit de hand loopt en vraag een van onze juridisch medewerkers vrijblijvend om advies.

Leningen bij beëindigen van de relatie

Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om alleen bepaalde schulden gezamenlijk aan te gaan, zoals een lening bij de bank. Een lening bij de bank krijg je trouwens alleen als jullie beiden aansprakelijk zijn voor de terugbetaling. Dat betekent automatisch dat de bank, ook als jullie je relatie hebben beëindigd, bij jullie beiden aanklopt voor de terugbetaling van de lening. Zijn jullie ondertussen uit elkaar en weigert de ex zijn/haar deel te betalen? Dan zal de bank bij jou aankloppen. Jij betaalt dat ook zijn/haar deel van de schuld en hebt vervolgens een vordering op je ex.

Realiseer je dat je altijd medeverantwoordelijk bent als je hebt getekend voor een lening van je ex-partner. Het maakt niet uit of jullie wel of niet een samenlevingscontract hebben!

Hulp

Hulp nodig? Of wil je jullie situatie bespreken? Onze juridische adviseurs zijn op werkdagen tussen 9.00-17.15 bereikbaar op het telefoonnummer 088-6002804 ( gebruikelijke belkosten ). Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Zij bellen je dan zo snel mogelijk even terug.