Schulden

Als jullie besluiten je relatie te beëindigen, moet je niet vergeten eventuele schulden onder de loep te nemen. Hebben jullie in het samenlevingscontract vastgelegd dat alle schulden ook gezamenlijke schulden worden? Houd er dan rekeningmee dat er schulden op jouw naam komen te staan, terwijl jij die niet hebt veroorzaakt! Dat probleem heb je niet wanneer er geen sprake is van een samenlevingscontract. De schulden blijven dan van de partner die ze heeft veroorzaakt.

Komen jij en je ex-partner er samen niet uit? Voorkom dat de situatie uit de hand loopt en vraag een van onze professionals om advies.

Leningen bij beëindigen van de relatie

Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om alleen bepaalde schulden gezamenlijk aan te gaan, zoals een lening bij de bank. Een lening bij de bank krijg je trouwens alleen als jullie beiden aansprakelijk zijn voor de terugbetaling. Dat betekent automatisch dat de bank, ook als jullie je relatie hebben beëindigd, bij jullie beiden aanklopt voor de terugbetaling van de lening.

Realiseer je dat je altijd medeverantwoordelijk bent als je hebt getekend voor een lening van je ex-partner. Het maakt niet uit of jullie wel of niet een samenlevingscontract hebben!

Hulp

Hulp nodig? Of wil je jullie situatie bespreken? Onze juridische adviseurs zijn op werkdagen tussen 9.00-17.15 bereikbaar op het telefoonnummer 088-6002804 ( gebruikelijke belkosten ). Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Zij bellen je dan terug.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll