Wanneer je uit elkaar gaat moet je veel regelen. Wat bij veel stellen problemen geeft is het maken van goede afspraken over de alimentatie. Geld ligt vaak gevoelig. Waar de één niet teveel wil betalen, wil de ander niet te weinig ontvangen. Deze tegenstrijdige belangen maakt het maken van afspraken moeilijk. Wij adviseren daarom altijd om een officiële alimentatieberekening te laten maken. Zo is het voor een ieder duidelijk en ontstaat er niet gauw discussie.

Tip:
Voorkom een hoop discussie en onzekerheid. Laat altijd een officiële alimentatieberekening op maat maken. Zo weet je zeker dat het klopt en er een eerlijk bedrag afgesproken wordt!

Onafhankelijke berekening maken

Wij maken graag een onafhankelijke alimentatieberekening voor jou. Wij weten precies welke zaken er wel en niet meegenomen moeten worden. Volgens de geldende normen maken wij de berekening. Zo weten jullie zeker dat er een eerlijk alimentatiebedrag wordt afgesproken en is er geen reden tot discussie. Dit geeft vaak een stuk rust. Onze alimentatiespecialist helpt jullie graag verder. Hebben jullie nog vragen? Neem dan gerust even contact op met ons. Wij kunnen jullie dan uitleggen hoe het werkt, wat we allemaal nodig hebben en wat je kunt verwachten.

Een alimentatieberekening voor 125 euro

Wanneer je door onze alimentatiespecialist een berekening laat maken kost dit je 125 euro inclusief btw. Dit is een berekening op maat op basis van jullie gegevens. De berekening gaat op dezelfde manier als bij een advocaat, echter zijn wij een stuk goedkoper. Voor 125 euro wordt zowel de partner- als kinderalimentatie berekend. Je krijgt alles aangeleverd in een document die je vervolgens kunt toevoegen aan het ouderschapsplan.

Tip:
Hebben jullie hulp nodig bij het opstellen van een ouderschapsplan? Dan kun je ook eventueel gebruik maken van onze ouderschapsplan module. Hiermee maak je samen een officieel ouderschapsplan voor maar €19,95.

Herberekening van de alimentatie 140 euro

Omdat inkomens en omgangsregelingen veranderen door de tijd heen is het slim om af en toe een herberekening te laten maken. Klopt het afgesproken bedrag nog steeds? Of moet het aangepast worden aan de huidige omstandigheden? Bij een herberekening houden we ook rekening met eventuele nieuwe partners en kinderen. Onze alimentatiedeskundige maakt voor 140 euro inclusief btw een herberekening voor jullie.

Het is ook mogelijk om een berekening van twee verschillende situaties te maken. Bijvoorbeeld met twee verschillende omgangsregelingen. Hiervoor vragen wij 25 euro extra.

Benodigde stukken via de app

Om een goede alimentatieberekening te kunnen maken hebben we ook de juiste stukken nodig van beide partners. Het is daarom belangrijk dat jullie beide willen meewerken.

Om het maken van de alimentatieberekening makkelijker te maken werken wij met een app. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jullie een hoop gezoek in papieren en daarnaast weten we dan zeker dat we met de goede cijfers werken. De app kun je gratis downloaden in de App-store. Vervolgens sturen wij jou een linkje, zodat je van start kunt gaan. Je logt in met je Digi-d, waarna de app alle informatie gaat verzamelen die nodig is. Met de app hoef je jouw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Je verzamelt en deelt snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens. Daarnaast sturen wij jullie nog een apart formulier toe met wat extra gegevens die wij nodig hebben om een goede berekening te kunnen maken.

Goed overleg

Wanneer goed overleg niet mogelijk is adviseren wij een advocaat in de arm te nemen. Ook indien één van jullie niet akkoord gaat met de gemaakte berekening heb je een advocaat nodig. Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een goede advocaat in de buurt. Neem gerust contact op en we helpen je verder.

Wanneer één van jullie zelfstandig ondernemer is kunnen wij geen berekening voor jullie maken. Wel kunnen we jullie in contact brengen met een specialist hiervoor.