Het maken van afspraken over de koopwoning is niet altijd even makkelijk. Het komt regelmatig voor dat een van de exen in de woning wil blijven wonen, maar uiteindelijk de hypotheek niet op naam kan krijgen. De woning moet eigenlijk verkocht worden, maar de ex werkt dit op alle mogelijke manieren tegen. Het is belangrijk om dan te weten dat je in dat geval vervangende toestemming kunt krijgen van de rechter om de woning toch te kunnen verkopen. Zo kun je de ex daarin min of meer passeren.

Verkoop afdwingen

Wil jij de woning verkopen, maar werkt de ex niet mee? Dan kun je naar de rechter stappen. De rechter kan jou toestemming geven om het “te koop”-bord in de tuin te zetten. Komt er vervolgens een bod waar jij mee akkoord wil gaan, maar de ex niet? Ook dan kun je de rechter weer om vervangende toestemming vragen. De rechter tekent dan eigenlijk in plaats van de ex. Om dit te regelen heb je een advocaat nodig. Wil je bekijken of het in jouw situatie mogelijk is om de verkoop af te dwingen, leg jouw verhaal dan voor aan onze juridische medewerkers. Zij kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en brengen je eventueel in contact met een goede advocaat bij jou in de buurt.

nbg
Let op:
De ervaren financiële experts van NBG plannen graag een vrijblijvend gesprek met je in om jouw mogelijkheden te bespreken. Zij houden rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen. Vaak is er meer mogelijk dan in eerste instantie wordt gedacht. Door hun expertise weten zij exact welke opties er zijn. Plan een vrijblijvend gesprek in en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Besluit woning uitstellen

Hebben jullie een koopwoning, dan zijn er drie opties:

  1. Een van de twee neemt het huis over;
  2. De woning wordt verkocht;
  3. Jullie stellen het besluit over de woningverkoop uit.

Het uitstellen van de woningverkoop wordt meestal gedaan als één van de partners wel graag in het huis wil blijven wonen, maar de hypotheek op dit moment nog niet op naam kan krijgen. Door de hypotheek op beiden namen te laten doorlopen kan deze partner hier blijven wonen. Samen spreek je dan vaak af dat jullie over een paar jaar de situatie opnieuw bekijken. Veel stellen die voor deze tussenoplossing kiezen lopen uiteindelijk tegen problemen aan. Twee jaar later kan de ex de woning nog steeds niet op naam krijgen, maar zit hier natuurlijk wel goed en zit er niet op te wachten dat de woning wordt verkocht. Vaak volgen er flinke discussies en een hoop loze beloften. Blijft de ex maar beloven dat hij/zij het allemaal wel zal regelen, maar gebeurt er niets, dan is het verstandig om toch op een bepaald moment de knoop door te hakken en actie te gaan ondernemen. Blijf niet te lang in zo’n situatie zitten.

Hulp of advies nodig?

14124-NAB-Website-7582Heb jij te maken met een ex die niet meewerkt aan de verkoop van de woning, neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers.

Hoe werkt het?

Jij doet je verhaal en wij geven je gratis advies op maat. Indien er juridische hulp nodig is van een advocaat dan regelen wij dit ook. Wij hebben een uitgebreid netwerk van specialisten en weten precies wie jou het beste kan helpen.

Bel ons op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of vul je gegevens in op ons contactformulier en we bellen jou.