Kinderalimentatie wijzigen

Als de situatie van jou, je ex of jullie kinderen verandert, kan hierdoor ook de hoogte van de kinderalimentatiewijzigen. Een gebeurtenis kan immers invloed hebben op het inkomen of de draagkracht.

Actueel: Door de wet hervorming kindregelingen gaat er veel veranderen. Door de verhoging van het kindgebonden budget en het wegvallen van de buitengewone lastenaftrek is in veel gevallen een herziening van de kinderalimentatie mogelijk. Heb je vragen of wil je weten of je in aanmerking komt voor een herziening, neem vrijblijvend contact op. Onze juridische adviseurs zijn bereikbaar op 088-6002804 ( gebruikelijke belkosten ) of laat je gegevens achter op het contactformulier.
LET OP:

Redenen voor wijzigen kinderalimentatie

Bij de volgende gebeurtenissen kan de kinderalimentatie wijzigen:

  • ontslag of werkloosheid
  • een noodzakelijke verhuizing die zorgt voor hogere hypotheeklasten
  • verhuizing van het kind naar de andere ouder
  • het krijgen van een nieuwe baan
  • pensionering
  • hertrouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan
  • overlijden
  • het wijzigen van de omgangsregeling

Kinderalimentatie wijzigen in goed overleg

Wil je de hoogte van de alimentatie aanpassen? Dan is het goed om eerst eens te bekijken of het lukt om dit in goed overleg te doen. Misschien wil de ex best samen tot een nieuwe afspraak proberen te komen. Jullie kunnen samen een nieuw bedrag bepalen, maar vaak is dit toch wat lastig. Wij adviseren dan ook om samen een officiële berekening van de alimentatie te laten maken. Op die manier weten jullie allebei zeker dat het bedrag dat jullie afspreken juist is. De betaler weet dat hij niet teveel betaalt en de ontvanger weet dat hij niet te weinig ontvangt. Zo haal je ook direct de angel uit de discussie. Wij kunnen je in contact brengen met een specialist die zo’n berekening kan maken. Dit hoeft niet persé via een advocaat.

Let op: Als jullie samen tot nieuwe afspraken komen sta er dan wel bij stil, dat het bedrag in de beschikking nog altijd het bedrag is dat juridisch gezien van toepassing is. Wil de ex kwaad, dan kan hij/zij altijd nog het oude bedrag vorderen. Samen tot afspraken komen vereist dus aardig wat vertrouwen. Of je moet het nieuwe bedrag samen laten bekrachtigen.

Kinderalimentatie wijzigen via een advocaat

Is er geen contact meer met de ex of wil de ex nergens aan meewerken? Dan kun je een wijziging van de alimentatie aanvragen via een advocaat. Je moet dan, samen met je advocaat, de rechter verzoeken het bedrag opnieuw vast te stellen. Hij bekijkt de situatie kritisch. Een gebeurtenis leidt niet per definitie tot een gewijzigd bedrag. Accepteerde je bijvoorbeeld bewust een baan die minder betaalt, in de hoop een gunstigere alimentatieregeling te krijgen? Vergeet het dan maar. De rechter rekent je dit aan en verlaagt het alimentatiebedrag niet.

Wil je ex de hoogte van de kinderalimentatie wijzigen? Schakel juridisch advies in en voorkom dat je wordt benadeeld.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je kinderalimentatie ontvangt, is het belangrijk om te weten dat dit gevolgen kan hebben voor de bijstand. Op de pagina alimentatie lees je hier meer over.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll