Heb je juridische hulp nodig van een advocaat of een mediator, dan zal dit ook de nodige kosten met zich meebrengen. Voor mensen met lage inkomens zijn die kosten haast niet te betalen. Daarom komt de overheid met een oplossing. Heb je een laag inkomen en heb je juridische hulp nodig, dan kom je in aanmerking voor een toevoeging. Een soort subsidie van de overheid.

Pro deo

De meeste mensen zegt de naam toevoeging niets. Wat je misschien bekender voorkomt zijn de namen gefinancierde rechtsbijstand of pro deo hulp. Dit is hetzelfde als een toevoeging. Alle advocaten waar wij mee samenwerken, werken ook op basis van een toevoeging. Dus je kunt voor hulp altijd bij ons terecht.

De overheid betaalt

Kom jij in aanmerking voor een toevoeging, dan betekent dat dat de overheid jouw advocaat- of mediatorkosten betaalt. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage en deze is minimaal. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en van de vraag of je een mediator of advocaat hebt ingeschakeld. Via het juridisch loket kun je een korting krijgen op de eigen bijdrage en daarnaast zou je ook eventueel nog een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand. Zo kun je de kosten zo laag mogelijk houden, maar toch goed geholpen worden.

Kom jij in aanmerking?

Wil je weten of jij in aanmerking kan komen voor een toevoeging? Wij checken dit graag even voor je. Bel gratis met onze juridische medewerkers op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in. Ook kunnen wij je altijd in contact brengen met een goede pro-deo advocaat of mediator bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.