Verdeling bezittingen

Nu jullie een punt achter de relatie hebben gezet, kom je in een emotionele situatie terecht. Toch is het belangrijk dat je probeert je hoofd koel te houden. Er moet veel geregeld worden. Waaronder een verdeling van de bezittingen. En wat moet er gebeuren met de verzekeringen, het huis, de bankrekeningen en eventuele schulden?

Testament

Hebben jullie een testament? Door jullie relatiebreuk, kom je wellicht terug op de inhoud ervan. Bij de notaris kun je het testament laten veranderen. Je eigen kopie thuis aanpassen of verscheuren heeft geen zin, want het door de notaris geregistreerde exemplaar blijft gewoon geldig. Wil je hiervoor een afspraak maken bij een notaris? Wij brengen je graag in contact met iemand bij jou in de buurt.

Taxatie bezittingen

Wanneer je uit elkaar gaat is het ook mogelijk om jullie bezittingen te laten taxeren. Een taxateur kan jullie hierbij helpen. Alle bezittingen (die niet in het samenlevingscontract zijn benoemd) worden stuk voor stuk bekeken en er wordt vervolgens een geldprijs aan gekoppeld. Zo krijg je de meest eerlijke verdeling van jullie spullen. Hulp nodig bij het verdelen van de gemeenschappelijke bezittingen? Wij werken samen met erkende taxateurs. Vul je gegevens in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

 

Samenlevingscontract en verblijvingsbeding

Als je samenwoont en uit elkaar gaat, wil je weten wat je moet regelen. De eerste stap die je zet, is nagaan of er een samenlevingsovereenkomst is. Pas dan weet je wat je rechten en plichten zijn.

lees meer

Verdeling van de inboedel

Voor de verdeling van de inboedel is het belangrijk dat je je aan de afspraken in je samenlevingscontract houdt. Heb je geen contract? Verdeel dan alles wat jullie hebben en wat niet specifiek is toe te wijzen aan een van jullie. Maar hoe pak je die verdeling aan?

lees meer

Verzekeringen na scheiding

Als jullie de verzekeringen op orde brengen, moet je er rekening mee houden dat sommige een afkoopwaarde hebben. Zoek goed uit hoe jullie de verzekeringen geregeld hebben en bij welke maatschappij.

lees meer

Huis en hypotheek bij een relatiebreuk

Na een relatiebreuk verandert je woonsituatie. Wie er eventueel in het huis blijft wonen, is afhankelijk van de vraag of jullie een huur- of koopwoning hebben. Het is ook van belang of het huis op jouw naam staat.

lees meer

Bankrekening

Natuurlijk moeten jullie ook aandacht schenken aan de bankrekeningen. Hebben jullie een en/of rekening? Bekijk dan goed welke afspraken er in jullie eventuele samenlevingscontract staan.

lees meer

Schulden

Vergeet niet de schulden onder de loep te nemen als je je relatie hebt beëindigd. Heb jullie een samenlevingscontract? Controleer dan of jullie gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de schulden.

lees meer

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll