“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Op maandag 29 oktober 2012 presenteerden Mark Rutte van de VVD en Diederik Samsom van de PVDA het nieuwe regeerakkoord. De inhoud van Eindesamenwonen.nl zal op basis van dit akkoord worden aangepast. De wijzigingen worden doorgevoerd zodra definitief bekend is wanneer deze gaan gelden. 

Hieronder een overzicht van de wijzigingen waarmee je te maken kan krijgen indien je besluit uit elkaar te gaan of uit elkaar bent:

•Echtscheiding zonder tussenkomst van de rechter wordt mogelijk als er geen kinderen betrokken zijn en partners het eens zijn over de echtscheiding.
•De aanvulling in de bijstand, de Anw voor alleenstaande ouders, de fiscale alleenstaande ouderkorting en de aanvullende alleenstaande ouderkorting worden afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt in het kind gebonden budget een alleenstaande ouderkop van 2800 per jaar. Binnen dit kind gebonden budget wordt de inkomensgrens waar onder het volledige bedrag wordt ontvangen verlaagd. De inkomensgrens wordt gelijk gesteld aan de grens die ook in de zorgtoeslag wordt gebruikt.

Heb je specifieke vragen over jouw situatie? Neem dan vrijblijvend  contact op. Onze juridische adviseurs staan je graag te woord.