Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als jullie uit elkaar gaan en kinderen hebben, is het maken van een ouderschapsplan. Download gratis ons online ouderschapsplan en ga samen aan de slag. In het plan komen alle afspraken te staan die jullie maken over de kinderen. Hierbij kun je onder andere denken aan afspraken over de omgangsregeling, de manier waarop jullie de vakanties en feestdagen gaan verdelen en de kinderalimentatie

Waarom ouderschapsplan belangrijk?

Het ouderschapsplan is een belangrijk document dat vervelende discussies kan voorkomen. Hoe duidelijker de afspraken zijn die jullie maken, hoe prettiger het is. Uiteindelijk heb je een mooi pakket aan afspraken waar jullie je allebei in kunnen vinden. Ontstaat er vervolgens in de loop der tijd een discussie, bijvoorbeeld over de omgangsregeling, dan kun je terugvallen op de afspraken die zijn gemaakt in het ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is een overeenkomst tussen jullie als ouders. Als het plan goed in elkaar zit en ook door jullie allebei is getekend, dan is het rechtsgeldig en kun je elkaar hier ook aan houden.

Tip:
Veel ouders weten niet waar ze moeten beginnen bij een ouderschapsplan. Om het jullie gemakkelijk te maken bieden wij gratis een online ouderschapsplan aan. In dit bestand vind je alle vragen die van belang zijn. Pas samen alle groen gearceerde stukken aan en neem het mee naar de advocaat.

Hoe maak je een ouderschapsplan?

Hebben jullie een advocaat of mediator in de arm genomen om het nodige voor jullie te regelen, dan is de kans groot dat deze ook het ouderschapsplan samen met jullie gaat opstellen. Het is echter niet verplicht om dit door een specialist te laten doen. Op zich kunnen jullie ook samen aan de keukentafel een plan opstellen, maar hierbij is het wel heel belangrijk dat het plan dat jullie opstellen wel compleet is en aan de wettelijke eisen voldoet. Dit kan best lastig zijn. Hoe hoog moet de alimentatie zijn? Welke mogelijkheden zijn er qua omgang? Hoe gaan we om met eventuele nieuwe partners en hoe zetten we dit op papier?. Dit zijn allemaal vragen waar jullie antwoord op moeten geven in zo’n ouderschapsplan. Gelukkig zijn er wel hulpmiddelen die jullie kunnen helpen om toch samen tot afspraken te komen, zodat je het inschakelen van een advocaat of mediator kan voorkomen.

Online ouderschapsplan module

Download bij ons gratis een ouderschapsplan en ga zelf aan de slag. In het plan staan een groot aantal vragen over alle onderwerpen die in het ouderschapsplan aan bod moeten komen. Jullie geven aan wat jullie wensen zijn door de groen gearceerde stukken aan te passen. Het plan is opgesteld met hulp van advocaten. Zo weten jullie zeker dat jullie ouderschapsplan aan alle eisen voldoet en dat je geen belangrijke dingen bent vergeten. Een prettige bijkomstigheid is dat je altijd contact met onze juridische medewerkers kunt opnemen als jullie advies nodig hebben over een bepaald onderwerp.

Vragen?

Wil je meer weten over het ouderschapsplan of de online module die wij aanbieden? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze juridische medewerkers beantwoorden al je vragen en geven je gratis juridisch advies waar je weer mee verder kunt.