“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

10.000 berichten op de voicemail

25 feb, 2022 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een 35-jarige vrouw uit Nijmegen kon het niet geloven. Haar relatie stopte en ze was ten einde raad. Waarom is haar dit overkomen? Hij was toch echt de man van haar dromen. Toen de vrouw bij de politierechter in Arnhem moest verschijnen, snapt ze het nog steeds niet. Ze moest voorkomen wegens stalking, smaad en bedreiging.

Vrouw slaat door

In het voorjaar van 2021 gaat de relatie uit. De vrouw belt haar ex wel honderden keren per dag. De man is een fysiotherapeut en de vrouw begint door te slaan. Ze schrijft slechte recensies over zijn bedrijf, besteld pakketjes onder zijn naam en stuurt haar kinderen op hem af om berichten door te geven.

Voicemail met schietgeluiden

De dame stelde zelfs een mail op met daarin een foto; iemand geposeerd met een wapen in haar tuin. Daarna spreekt zij de voicemail in van de man. Er zijn schietgeluiden te horen. De vrouw erkent dat dit niet zo handig was. Maar ze begrijpt het gewoon niet. “Tijdens onze relatie zagen we elkaar iedere dag. Hij kon goed met mijn kinderen, we waren enorm hecht. Opeens was het voorbij. Ik kon dat moeilijk plaatsen.” Ze hoopte dat ze nog vrienden konden blijven.

Hulp nodig

Het gedrag van de vrouw valt te kwalificeren als ambivalent volgens de officier van justitie. “Het ene moment probeert ze de man kapot te maken, het andere moment wil ze hem terug. Dat ze zelfs haar kinderen heeft ingezet om berichtjes over te brengen aan de man, maakt het extra kwalijk.”

Ze heeft drie kinderen, van twee ex-partners. Inmiddels zijn deze kinderen uit huis geplaatst. De man maakt zich zorgen om de kinderen. “Ik denk dat ze ziek is, en hulp nodig heeft.”

Altijd over mijn schouder kijken

De man heeft nog steeds last van de nasleep na de beëindiging van de relatie. Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Het heeft een maandenlange periode van angst en stress opgeleverd. Ik reageer gespannen op elk onverwacht geluid en controleer de banden van mijn auto, om te checken of ze niet lek zijn gestoken. Onderweg kijk ik voortdurend in de binnenspiegel, om er zeker van te zijn dat ik niet word achtervolgd.” De politierechter erkent dat de vrouw hulp nodig heeft. De vrouw krijgt een taakstraf van 100 uur, een verplicht hulptraject en een contactverbod.