“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Corona verandert seksuele leven van singles

06 jul, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Nederlandse singles hebben minder vaak seks dan voor de coronacrisis. Ongeveer 20% van de vrijgezellen is momenteel wel seksueel actief. Al hebben ze hiervoor wel vaak een vast iemand. Maar niet alleen op seksueel vlak zijn singles minder actief. Ook daten gebeurd minder. Wellicht komt hier verandering in nu de samenleving weer open gaat en je weer naar een restaurant kunt om af te spreken met een date.

Advies om verspreiding virus tegen te gaan

Om besmetting en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, adviseert de overheid singles om alleen het bed te delen met een vaste partner. En dan het liefste iemand die ook in hetzelfde huis woont. Voor veel singles zal dit lastig zijn aangezien ze op zichzelf wonen. Uit onderzoek van Rutgers en SOA Aids Nederland blijkt dat veel vrijgezellen de afgelopen maanden afzien van seks. Dit gaat om 30 procent van de vrijgezelle mannen en 50 procent van de vrijgezelle vrouwen. Nu covid-19 rondwaart wachten ze liever even af.

Minder vaak op date

Zo’n 40 procent van de singles date minder. Flirten gebeurd nog wel, maar dan vaak via online kanalen. Datingsites worden dan ook vaker bezocht en gebruikt. Op deze manier kunnen singles toch in contact komen met andere vrijgezellen. Door het online contact wordt er ook een basis gelegd. En als het online klikt kunnen ze eventueel in een later stadium alsnog met diegene afspreken. Als het tot een date komt is dit momenteel vaker in een park dan in een horeca gelegenheid.