“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Minder mensen uit elkaar door corona

29 jul, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Toen veel stellen fulltime thuis kwamen te zitten tijdens de coronacrisis werd al gauw gespeculeerd dat dit invloed zou hebben op het aantal stellen wat uit elkaar zou gaan. Echter tijdens de coronacrisis kreeg meer dan vijftig procent van de scheidingsadvocaten minder scheidingsaanvragen binnen. Toch blijkt uit een enquête van de vereniging Familie- en erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) dat men nog wel een scheidingsgolf verwacht.

Reden terugloop aantal scheidingen

De meeste advocaten denken dat mensen bij elkaar blijven door de financiële onzekerheid die zij nu ervaren. Tijdens de pandemie raakten sommigen hun baan kwijt. Ook is er onzekerheid over de toekomst van de economie. Sommige mensen zijn onzeker om de kosten van de huisvesting na een scheiding. Maar zou het niet kunnen dat het virus stellen dichter bij elkaar heeft gebracht? De verwachting is helaas van niet. Advocaten geven aan dat zij verwacten dat de scheidingsgolf wat later komt, maar zeker niet uit blijft.

Komende maanden meer stellen uit elkaar

Zo’n twee derde van de advocaten verwacht dat het aantal echtscheidingen de komende maanden zal toenemen. In China zag men dit ook gebeuren. Zodra de maatschappij weer open gaat en de strenge lockdown-maatregelen worden opgeheven neemt het aantal echtscheidingen toe. Het vraagt veel van een relatie om 24/7 op elkaar te zijn aangewezen. Helaas levert het in veel relaties spanningen op. Nu de maatschappij open gaat en de advocatuur weer beter bereikbaar is zullen we ook in Nederland zien dat meer stellen besluiten uit elkaar te gaan.