“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het duurt niet lang meer voor de verkiezingen beginnen. In maart is het zover. Geen wonder dus dat partijen van zich laten horen. De SGP komt deze week wel met een heel opvallend plan. Zij pleiten voor een babybonus van 1000 euro voor stellen die een vierde kind krijgen.

Grotere auto

De babybonus is opgenomen in het verkiezingsprogramma van de orthodox christelijke partij en moet ervoor zorgen dat grote gezinnen op deze manier bijvoorbeeld een grotere auto kunnen kopen om met het hele gezin op stap te kunnen. De bonus die deze gezinnen krijgen zou rond de 1000 euro moeten gaan liggen. Vier jaar geleden stelde de partij al voor een babybonus uit te keren bij de geboorte van het eerste kind.

Gezin

In de plannen van de partij staat sowieso het gezin centraal. Los van de babybonus pleiten zij ook voor een verhoging van de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Dit willen zij gaan betalen uit de ‘miljarden belastinggeld’ die nu naar de kinderopvangtoeslag gaan. Lijsttrekker Kees van der Staaij hoop onder anderen met deze plannen meer kiezers aan zich te binden.