“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Samen thuis? Waar erger jij je aan?

01 apr, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Door het coronavirus zitten veel mensen noodgedwongen op elkaars lip. Dit kan voor hele gezellige momenten zorgen, maar er zullen ook momenten zijn waarop je elkaar wel kan schieten en er flink wat irritaties de kop opsteken. Maar wat zijn nou de dingen waar wij ons het meest aan irriteren? De Nationale Adviesbalie deed een onderzoek.

Onvolwassen gedrag

Het punt waar de meeste mensen op afknappen is onvolwassen gedrag. Maar liefst 28 procent van de mensen gaf aan dat onvolwassen gedrag een reden kan zijn om de relatie te verbreken. Onder onvolwassen gedrag vallen dingen als koppigheid, uitstelgedrag of bij ruzie de ander doodzwijgen in plaats van het gesprek aan te gaan. Een ander kenmerk van onvolwassen gedrag is het gebrek aan zelfreflectie. De schuld ligt altijd bij een ander.

Luiheid

Als je samenwoont is het heel vervelend als jij altijd degene bent die alles in huis moet doen. De luiheid van de ander kan je flink op je zenuwen gaan werken en kan er zelfs voor zorgen dat je relatie op de klippen loopt. 18 procent van de mensen gaf aan dat zij hier flink op afknappen. Helemaal nu je constant bij elkaar bent, valt het extra op als één van de twee constant zit te luieren. Kom dus van die bank af en ga iets actiefs doen!

Onverzorgd

Nu je niet naar je werk hoeft, is de neiging misschien groot om lekker in je pyjama te blijven rondlopen, niet te douchen en je haren niet te kammen. Niet slim! Als jij jezelf niet goed verzorgt kan dit ervoor zorgen dat jouw partner op je afknapt en dat wil je natuurlijk niet. Zorg dat je s’ morgens fris en fruitig aan het ontbijt zit. Dat kan volgens 15 procent van de mensen een hoop problemen voorkomen.

Flirten met anderen

Met dit punt, waar 14 procent over zou vallen, zit het momenteel wel goed. Er valt weinig te flirten als je nauwelijks contact hebt met andere mensen. Pas wel op dat je in die videoconferentie het niet te gezellig maakt met die knappe collega!

Claimgedrag, gierigheid en gebrek aan humor

Onderaan de lijst met irritaties bungelen claimgedrag (11%), gierigheid (7%) en gebrek aan humor (7%), want het is natuurlijk wel belangrijk dat je in deze moeilijke tijd samen kunt blijven lachen!

Kijk voor meer onderzoeken over relaties op https://www.eindesamenwonen.nl/laat-jouw-mening-achter-in-de-poll.html en laat je mening achter!