“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

De meest voorkomende ruzies tussen stellen

20 jul, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Misschien hebben jij en je partner veel ruzie of irriteer jij je aan kleine dingen. Het punt waarop het genoeg is, is voor iedereen heel erg persoonlijk. Wel is het zo dat alle stellen wel eens ruzie hebben. Ruzie is ook niet noodzakelijk slecht. Het geeft ook aan dat je jouw mening durft te geven en jezelf durft te zien. Bij stellen die zeggen nooit ruzie te hebben kun je ook je vraagtekens zetten. Echter het aantal ruzies moet niet overheersen. In dit artikel nemen we jullie mee in de typische ruzies die alle stellen wel eens hebben. Herken jij deze ruzies ook?

Doe het zelf!

Je partner zit lekker op de bank tv te kijken en jij bent nog druk bezig de laatst dingen in huis op te ruimen. Dan roept je partner of je even wat drinken wil halen en geven. Dat kan soms even verkeerd vallen. Doe het lekker zelf! Of ik ben je slaaf niet! Een ruzie om iets kleins ligt op de loer. Wanneer jij zelf eindelijk op de bank ploft begint de discussie. Niet gek, want de meeste mensen hebben er een hekel aan om gecommandeerd te worden. En stiekem gebeurd het in een relatie meer dan je denkt. Dit is in veel relaties dan ook de aanleiding tot kleine ruzies.

Troep in huis

Rondslingerende onderbroeken en overige was, de vaatwasser die niet is aangezet, de boodschappen zijn niet gedaan…..Jij komt thuis van werk terwijl jouw partner de hele dag vrij was, maar wat heeft die vandaag gedaan op zijn/haar vrije dag? Je baalt en voor je het weet is er ruzie. De verdeling van de huishoudelijke taken is vaak stof ter discussie. In de meeste huishoudens werkt de man meer en doet de vrouw meer in huis. Wanneer beide partners evenveel werken is het nog vaak de vrouw die de meeste taken op zich neemt in het huishouden. Veel vrouwen vinden dit geen probleem, maar ze verwachten dan wel dat bepaalde zaken gedaan worden. Gebeurd dit niet is het oppassen geblazen!

Praten over gevoelens

Een ander onderwerp wat vaak tot discussie of ruzie leidt is praten over gevoelens. De een zegt makkelijker wat hem/haar dwars zit dan de ander. Vaak hebben vrouwen behoefte om hier (lang) over te praten en mannen niet. Vrouwen vinden het lastig wanneer ze niet met hun partner over gevoelens kunnen praten. Mannen zijn echter geen grote praters. Accepteer dit (in bepaalde mate) als vrouw. Maar mannen, doe wel je best om dingen te bespreken. Wanneer je teveel gevoelens opkropt komt de frustratie er vaak in een keer uit. Dit kan een heftige uitbarsting zijn. Daarom adviseren we om je partner altijd te informeren als je iets dwars zit. Hierdoor heb je een stuk minder onderlinge frustraties en uiteindelijk minder ruzies.

Je bent teveel van huis

Nog zo’n punt waar vaak ruzie over komt. En dit punt kan voor serieuze problemen zorgen binnen een relatie. Als jouw partner vindt dat je teveel tijd op werk of bijvoorbeeld de voetbalvereniging doorbrengt en dit ten kosten gaat van je gezin moet je jezelf afvragen of dit klopt. Ben je inderdaad te weinig thuis? Ondanks dat de meeste dit wel eens naar hun hoofd geslingerd krijgen is het soms ook terecht. Probeer altijd die balans te behouden tussen privé, werk en je sociale leven.

Ruzie om de kinderen

Wanneer er kinderen zijn is dit ook vaak het onderwerp van de ruzies. Ruzies gaan vaak om opvoedingsgeschillen. Je vindt je partner te gemakkelijk of juist te strict. Bespreek met elkaar hoe jullie in het ouderschap staan en welke basisregels jullie belangrijk vinden in de opvoeding. Sommige stellen krijgen ook ruzie om de “verdeling van de taken”. Jij hebt net met een vriend/vriendin afgesproken om een avond uit te gaan en dan blijkt jouw partner hetzelfde te hebben gedaan. Wie blijft bij de kids? Probeer jullie agenda’s zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en overleg voordat je iets afspreekt. Dit voorkomt een hoop discussie.

Geld

Tot slot krijgen veel stellen ruzie om geldzaken. Je partner koopt een veels te duur kledingstuk of gadget terwijl jullie eigenlijk moeten sparen. Spreek met elkaar af hoeveel geld jullie elke maand willen sparen en wat jullie vrij kunnen uitgeven. Ruzie om geld is erg vervelend en komt helaas veel voor.

Tot slot

Af en toe ruzie is normaal. Het gaat erom hoe heftig de ruzie is, of je hebt uitspraakt en hoe vaak het voorkomt. Je relatie moet vooral fijn zijn. Is er teveel ruzie ga dan eens na hoe je dingen kunt veranderen samen. Want anders kan dit leiden tot het einde van je relatie. En dat wil je zien te voorkomen!