“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,4
Klanten vertellen

1395 beoordelingen

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen, dan zal er ook een omgangsregeling komen. Vroeger was zo’n regeling heel duidelijk. Op de dag dat je bij papa was, was je bij papa en niet anders. Je kon hooguit af en toe eens naar je moeder bellen. Met de komst van de mobiele telefoon is dit heel anders geworden. Helemaal appen kan voor veel onrust zorgen.

Berichtjes

Voor je het weet vliegen de berichtjes de hele dag heen en weer en de kans is groot dat deze appjes niet altijd even positief zijn. Een paar voorbeelden: “We eten bloemkool, dat lust ik niet”, “Ik mag van papa niet naar het zwembad met Lisa” of “Papa is stom, ik wil naar huis”. Deze berichtjes kunnen ervoor zorgen dat je misschien wel een heel verkeerd beeld krijgt van de situatie. Misschien heb je wel de neiging om met je kind mee te praten, waardoor deze berichtjes uiteindelijk zouden kunnen uitmonden in ouderverstoting.

Onrustig

Al met al is al dat appen niet leuk voor de ouder bij wie het kind op dat moment is. Het is niet fijn om te zien dat je kind de hele tijd contact zoekt met de andere ouder, op het moment dat hij/zij bij jou is. Daarnaast zorgt al dat appen ook voor onrust bij het kind. Het feit dat de ouders uit elkaar zijn is voor een kind al heel moeilijk. Zij leven vanaf dat moment als het ware in twee werelden. In de wereld van de ene ouder past constant contact met de andere ouder eigenlijk niet. Dit maakt de situatie voor kinderen onnodig ingewikkeld.

Oplossing

Het is dan ook verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken. Geef vooral niet aan dat het kind de hele dag met papa of mama mag appen, maar spreek een vast moment af waarop er contact is met de andere ouder. Zo creëer je rust voor iedereen.