“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Stijging kinderalimentatie 2022 met 1,9 procent

18 nov, 2021 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

De kinderalimentatie gaat per 1 januari 2022 met 1,9 procent omhoog. Dit heet de indexering. Ieder jaar wordt door de minister van Rechtsbescherming een percentage vastgesteld waarmee de kinderalimentatie verhoogd wordt. Deze indexering is gekoppeld aan de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. De verhoging geldt zowel voor alimentaties die door de rechter zijn opgelegd als voor alimentaties die door partijen samen zijn afgesproken.

Zelf actie ondernemen

De indexering is verplicht. Je moet hier echter wel zelf actie op ondernemen. Zo krijg je bijvoorbeeld geen brief van de overheid, waarin staat hoe hoog het bedrag moet worden. Ontvang jij alimentatie? Laat dan zelf even aan jouw ex weten dat het weer tijd is voor de jaarlijkse verhoging. Zo voorkom je problemen. Wil je weten hoeveel er nu betaald moet worden? Daarvoor hebben wij een handige berekenmodule gemaakt. Hier bereken je gemakkelijk wat het bedrag moet gaan worden en kun je ook zien hoeveel je eventueel de afgelopen jaren bent misgelopen.

Oneens met de alimentatie verhoging

Ben je het niet eens met de verhoging van de kinderalimentatie of kun je het eigenlijk gewoonweg niet betalen? Wie weet is er een wijziging van de alimentatie mogelijk. Wij kunnen dit voor je bekijken. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies over jouw situatie.

Wat als de ex niet betaalt?

De indexering is verplicht. Dat betekent dat het eigenlijk geen optie is om dit niet te betalen. Weigert jouw ex toch het nieuwe bedrag over te maken, dan kun je dit gaan vorderen. Dit kan zelfs tot vijf jaar terug. Wil je hier meer over weten? Je kan ons altijd bellen op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten via de site. Wij bellen je dan zo snel mogelijk even terug om samen met jou te bekijken wat de mogelijkheden zijn.