“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Waarom stel je het uit elkaar gaan uit?

05 mrt, 2024 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Soms horen wij aan de telefoon dat iemand het uit elkaar gaan nog even uit wil stellen. Hier kan een goede reden voor zijn, maar het kan de onderlinge relatie ook verslechteren waardoor er meer problemen ontstaan. Wij vroegen aan onze bezoekers wat de grootste reden is om het uit elkaar gaan uit te stellen.

Huisvesting

Een ruime veertig procent van de respondenten geeft aan dat huisvesting de reden is om het uit elkaar gaan uit te stellen. De huizenmarkt is nog steeds krap en de verwachting is dat de prijzen nog wat stijgen dit jaar. Wij horen ook vaak dat de huidige hypotheekverstrekker aangeeft dat een huis niet op eigen naam gezet kan worden. In de praktijk blijkt dit vaak wel mogelijk. Wij werken al een tijd samen met de financieel experts van NBG. Zij doen niets anders dan hypotheken bij echtscheidingen. Zij weten vaak net andere wegen te bewandelen en in veel gevallen blijkt dan meer mogelijk te zijn dan je denkt.

Tip:
Neem vrijblijvend contact op met NBG. Zij krijgen vaak meer voor elkaar dan andere hypotheekverstrekkers. Dit komt omdat de adviseurs waar wij mee samen werken zich enkel op echtscheidingen toespitsen.

Zoek je hulp van een makelaar voor de aankoop of verkoop van een woning? Ook daarvoor bieden wij hulp aan. Wij werken samen met Makelaarsland. Vraag een vrijblijvend gesprek aan en ontdek wat zij voor jou kunnen doen en wat de kosten zijn. Omdat zij met meerdere pakketten werken is er voor elk budget iets passends.

Kinderen

Een andere belangrijke reden is de kinderen. Soms willen stellen wachten tot de kinderen ouder zijn. Of ze zijn nog zoekende naar een manier om het te vertellen. Wij begrijpen dit. Als er kinderen bij betrokken zijn, kan het uit elkaar gaan een nog complexere beslissing zijn. Ouders willen vaak de impact op hun kinderen minimaliseren en proberen om samen te blijven zodat de kinderen in een gezin opgroeien. Besef je wel dat wanneer er veel ruzie is dit ook schadelijk kan zijn. In dit geval adviseren wij sowieso om samen te gaan praten en bijvoorbeeld in relatietherapie te gaan. Wij brengen je graag in contact met een relatietherapeut. Onze therapeuten bieden zowel online therapie als therapie op kantoor aan.

Kosten

Zo’n tien procent vind scheiden te duur. Scheiden kost nou eenmaal geld. Wist je dat je in sommige gevallen recht hebt op een toevoeging? Dit scheelt dan geld bij de advocaat. Ook leert de ervaring dat de problemen groter worden als je bij elkaar blijft terwijl de problemen groot zijn. Probeer te voorkomen dat je daardoor uiteindelijk in een vechtscheiding belandt. Deze scheidingen duren langer en kosten nog meer geld.

Onzekere periode

Nog zo’n tien procent stelt het uit omdat ze alles zo onzeker vinden. Logisch, je wereld wordt tijdelijk op zijn kop gezet. Onthoud dat dit tijdelijk is en je er vaak sterker uit komt. Om in een ongezonde relatie te blijven hangen is ook niet wenselijk. Het kan helpen om een vrijblijvend gesprek met een advocaat of mediator aan te gaan. Zij leggen je uit wat er zoal geregeld moet worden en waar zij je bij kunnen helpen. Je staat hier niet alleen voor. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken jouw situatie en kunnen je met de juiste hulpverleners in contact brengen.