“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wat als de verliefdheid over is?

12 nov, 2021 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Elke relatie kent fasen. Herinner jij je die eerste fase van innige verliefdheid nog? Je wil geen seconde zonder elkaar zijn en oh, wat is jouw partner toch ontzettend knap. Je ziet geen enkel minpunt in de ander en je leeft op een roze wolk. Maar, zoals elke fase voorbij gaat, duurt ook verliefdheid (helaas) niet voor eeuwig.

Roze wolk

Romantische dates, zenuwen om elkaar te zien of zelfs je appje honderd keer nalezen voordat je hem verstuurt… Dat hoort allemaal bij die eerste verliefde periode. Toch zal je merken dat het op den duur allemaal wat minder wordt. Je kent elkaar beter en de zenuwen worden minder. De verliefdheid wordt minder intens. Weet jij nog hoe lang die periode voor jou heeft geduurd?

Hoe vaker je elkaar ziet, hoe sneller de verliefdheid voorbij gaat

Een LAT relatie: soms omdat het niet anders kan, soms omdat jullie dat gewoon fijn vinden. Hoewel het gemis regelmatig groot zal zijn in een relatie op afstand, kan het ook zijn voordelen hebben. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe korter die echte verliefdheidsfase duurt. Op een gegeven moment went namelijk het spannende en fijne gevoel en zal de verliefdheid minder worden. In het merendeel van de relaties is de verliefdheid na 1,5 jaar wel over, zo blijkt uit onderzoek.

Voel je dan nooit meer die vlinders?

Hoewel niet iedereen de overgangsfase van verliefdheid naar ‘houden van’ fijn vindt, komen die vlinders gedurende de relatie gelukkig echt nog wel regelmatig terug. Het is goed voor te stellen dat het ontzettend veel onzekerheid met zich mee brengt als de verliefdheid een beetje over lijkt te zijn. Belangrijk is om met elkaar te blijven praten. De communicatie zal beter worden naarmate jullie praten en op die manier leren jullie elkaar nog beter kennen. Als die eerste grote ruzie jullie niet uit elkaar drijft, zal deze jullie dan ook zeker juist dichter bij elkaar brengen. En het verliefde gevoel kan gedurende jullie relatie regelmatig weer even terugkomen. Zijn de vlinders eventjes gevlogen? Hou dan vast aan dat goede gevoel van ‘houden van’. Want dat is uiteindelijk minstens zo fijn als verliefd zijn!