“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

De coronacrisis bracht bij sommige stellen die uit elkaar waren de nodige stress met zich mee. Want wat als het land echt op slot gaat en je kinderen nog bij je ex-partner zitten? Mag je dan nog wisselen en je eigen kinderen zien? De eerste paar weken stond onze telefoon roodgloeiend met allerlei vragen hierover. Elk stel gaf ook op hun eigen manier invulling aan dit alles. En gek genoeg zijn er ook stellen die er voor kozen om weer tijdelijk bij elkaar te gaan wonen. Samenwonen met je ex tijdens quarantaine! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Multitasken

In het begin van de crisis kwam er veel op gezinnen af. Je moest als ouder gaan multitasken; thuiswerken, homeschooling, huishouden, kids die op elkaar nek zaten, en ga zo maar door. Rhiannon Dourado uit Los Angeles wist aan het begin van de quarantaine even niet hoe ze alles moet combineren. Ze is een gescheiden moeder met twee kinderen van 6 en 13. Ze deelde haar zorgen met haar ex. Hij stelde voor dat hij tijdelijk weer in huis kwam wonen om alle taken te verdelen. En zo kwam hij terug in huis. Haar ex-man nam een luchtbed mee en maakte een slaapplek in de slaapkamer van hun jongste zoon. En zo kwam het dat Rhiannon Dourado weer fulltime samenwoonde met haar ex.

Niet altijd een goede band

Het ex-echtpaar ging na de scheiding door een lastige periode. Hun onderlinge relatie was niet goed. Echter in de loop van de jaren hebben ze hier als ex-partners aan gewerkt. De rust tussen de twee ex=partners kwam terug. Dit was voornamelijk voor de kinderen erg fijn, maar ook voor hunzelf. Daarom durfden ze de stap om samen te wonen tijdens de quarantaine beide aan.

Leerpunten

Het samenwonen met haar ex heeft Rhiannon Dourado ook veel geleerd. Zij en haar ex-partner zaten meer op elkaars lip dan ooit. Toch hebben ze er samen voor gezorgd dat het een prettige periode werd. Ze heeft ook opnieuw veel geleerd over haar ex-partner en hun “relatie”. Ze leerde het volgende:

  • Doordat je geen kant op kon moet je het doen met wat je hebt. Zo leer je elkaar meer waarderen. Ze zag nu pas echt wat voor een goede vader hij voor de kinderen is. Ook ging ze andere eigenschappen van hem meer waarderen.
  • Je irriteert je als je uit elkaar bent opeens aan allerlei trekjes van elkaar. Ondanks dat het tijdelijk samenwonen goed ging, irriteerde ze zich soms aan dingen die ze tijdens hun relatie niet opmerkte. Zijn manier van kouwen bijvoorbeeld.
  • Ze boden elkaar letterlijk meer ruimte als ooit. Omdat ze letterlijk thuis vast zaten met elkaar accepteerde ze meer van elkaar. Als hij in de garage wilde gaan sporten een paar uur vond ze dit prima. In hun relatie had ze dit “zonde van de tijd gevonden”. Juist doordat je zoveel samen zit, biedt je elkaar meer ruimte.
  • Ze groeiden als gezin naar elkaar toe. Samen leerden ze nog meer over hun kinderen. Ook deden ze meer samen als ooit!
  • Tijdens de quarantaine ontstonden nieuwe tradities en gewoontes. Het was mooi om dit samen als gezin op te pakken.
  • Het besef dat je gezin alles is werd nog groter! Haar ex-partner besloot zelfs dat hij na de corona andere werktijden wil hanteren zodat hij meer bij zijn kinderen kan zijn. Hij besefte nu pas hoeveel hij gemist had al die jaren.

Niet voor iedereen weggelegd

Natuurlijk is het in quarantaine gaan met je ex voor lang niet alle stellen weggelegd. Het is echter wel mooi om te zien dat het bij sommige expartners wel lukt en deze periode makkelijker heeft gemaakt. Het heeft ze zelfs meer waardering gebracht voor elkaar.