“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Gezellig een spelletje met je partner? Pas op!

09 jun, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Ondanks dat we deze dagen gemakkelijk toegang hebben tot allerlei films en series, blijft een gezelschap spel altijd gezellig. Ook biedt het even een pauze van die digitale wereld. De laatste maanden zaten veel mensen thuis door de coronacrisis en de puzzels en spelletjes kwamen vaker uit de kast. Leuk, want een spelletje geeft vaak uren vertier. Echter uit onderzoek blijkt dat er ook een keerzijde aan zit. Zo’n potje monopoly kan een hoop frustratie opleveren en zelfs het einde van je relatie betekenen.

Irritaties om een spel

Iedereen herkent het wel. Urenlang monopoly spelen. Het leidt vaak tot discussies aan tafel want niet iedereen hanteert dezelfde regels. En dan heb je nog die valsspelers, zij doen er alles aan om stiekem te winnen. Ondanks dat het idee was om gezellig samen een spelletje te doen, leidt het tot een avond vol frustratie en ergenissen. Weg is die fijne avond samen.

Relatie in gedrang

Uit onderzoek van het Britse OnBuy.com blijkt dat bij 35% van de ondervraagden de relatie welleens in het gedrang is gekomen door het spelen van een spelletje. In totaal werden 1200 mensen ondervraagd. Ook gaf 27% aan weleens met opzet te hebben verloren. De reden hiervoor was om een ruzie uit de weg te gaan met hun partner. Een spelletje spelen met je partner is dus niet zonder risico.

Top 10 “gevaarlijke” spellen

Wees niet getreurd, je kan nog prima gezellig een spelletje doen met je partner. Het ene spel is het andere niet blijkt uit onderzoek. Het zijn vooral bepaalde spellen die tot discussie en ergenis leiden. Dus wil je niet dat een gezelschapspel leidt tot een relatiebreuk, mijdt dan onderstaande spellen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  1. Cluedo
  2. Monopoly
  3. Scrabble
  4. Articulate
  5. Trivial Pursuit
  6. Risk
  7. Taboo
  8. Diplomacy
  9. Schaak
  10. Kolonisten van Catan