“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vrouw eist 10.000 euro van ex na verbouwing

13 apr, 2018 | Algemeen, Wetgeving
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een vrouw woonde samen met haar vriend. Zij kreeg een erfenis en besloot het geld hiervan te investeren in de verbouwing van hun gezamenlijke huurwoning. Vlak na de verbouwing verbrak meneer de relatie. De vrouw kwam op straat te staan. Zij stapte naar de rechter en eiste 10.000 euro van de ex.

Opknappen

Het stel woonde zonder huwelijk of samenlevingscontact samen in een huurwoning. Het huis was aan een flinke opknapbeurt toe, dus toen mevrouw een erfenis kreeg werd dit in de woning gestoken. De vrouw betaalde ruim 4000 euro om het huis te laten opknappen en gaf daarnaast nog ongeveer 5000 euro uit aan schilders.

Ex

Minder dan een jaar na de verbouwing liep de relatie op de klippen. De ex-vriend bleef in het huis wonen samen met zijn nieuwe vriendin. Mevrouw moest op zoek naar iets anders. Zij besloot een advocaat in de arm te nemen om het geld van de verbouwing terug te eisen van de ex. Hij bleef immers in de woning achter en had als enige profijt van de verbouwing.

Schadevergoeding

De rechter geeft haar gelijk, maar besloot wel om het bedrag dat de ex als schadevergoeding moet betalen flink naar beneden bij te stellen. Dit omdat tijdens de zaak al snel bleek dat de ex sinds het begin van het samenwonen driekwart van de gezamenlijke kosten op zich had genomen. De ex-vriend moet haar een schadevergoeding van 750 euro betalen.