“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Denk ook aan je autoverzekering bij het uit elkaar gaan

12 okt, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Bij een scheiding of als jullie uit elkaar gaan moet er natuurlijk al heel veel geregeld worden. De kans is groot dat je daarbij je autoverzekering even over het hoofd ziet. Toch is dit ook een belangrijk onderwerp. Veel mensen weten niet dat een autoverzekering na een scheiding vele malen duurder kan uitpakken.

Schadevrije jaren

Zijn jullie samen en delen jullie de auto, dan staat de verzekering op één naam. Dit is ook de persoon die in dit geval de schadevrije jaren opbouwt en dus recht heeft op premiekorting. Ga je scheiden en stond de autoverzekering niet op jouw naam, dan begin je dus bij nul en betaal je de hoofdprijs. Doordat je, in de jaren dat jullie samen waren, geen premiekorting hebt opgebouwd, betaal je voor een verzekering soms honderden euro’s meer.

Vrouwen let op!

De meeste stellen kiezen ervoor om de auto op naam van de man te verzekeren. Dit is bij 62 procent van de stellen het geval. Dat betekent uiteindelijk wel dat het vooral vrouwen zijn die na de scheiding ineens diep in de buidel moeten tasten voor een autoverzekering. Vaak schrikken zij behoorlijk als zij gaan informeren bij een verzekeraar. Het gaat ineens om hele andere bedragen dan voorheen.

Verdelen

Bij het uit elkaar gaan ga je uiteindelijk alles verdelen. Jullie spaargeld, de spullen, schulden enzovoort. Toch kan je de schadevrije jaren niet verdelen. Daarbij komt ook nog eens dat je jouw schadevrije jaren verliest als je drie jaar geen autoverzekering op jouw naam hebt gehad. Ben je dus langere tijd met jouw partner samen geweest en stond de verzekering altijd op zijn/haar naam, dan is de kans groot dat jij weer bij nul moet beginnen. Het is vaak wel mogelijk om je schadevrije jaren over te dragen aan de andere partner, maar één van de twee is ze sowieso kwijt.

Op zoek naar goede verzekering

Gaan jullie uit elkaar en moet jij een nieuwe autoverzekering afsluiten? Laat je dan goed informeren en ga op zoek naar een goede aanbieder waar je niet de hoogste prijs betaald. Vergelijk de nodige verzekeraars met elkaar. Dat kan toch alweer iets schelen…