“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

10 tips bij een relatie met kinderen

19 jul, 2021 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Je hebt het samen heel leuk. Jullie relatie is top en jullie zijn toe aan de volgende stap… kinderen. Toch kan de komst van kinderen je relatie behoorlijk veranderen. Met de volgende tips hou je je relatie goed. Ook als er ondertussen kinderen zijn.

1. Je partner komt op de eerste plaats

Bij een gezonde relatie komt jouw partner op de eerste plaats. Hierna volgen de kinderen. Voor moeders is dit vaak een lastige. Vaak denk je als je man binnenkomt en jij hebt er een dag op zitten met de kinderen: ‘zo, en nu ben jij aan de beurt.’ Of je bent zo druk met de kinderen dat je hem min of meer negeert. Toch is het veel fijner en gezelliger om hem een warm welkom te geven en hem te begroeten met een dikke kus. Voor jullie een fijn begin van de avond samen, maar daarnaast ook mooi voor jullie kinderen om te zien dat pappa en mamma van elkaar houden!

2. Zoek een afleiding buiten de deur

Deze tip moeten we misschien even extra toelichten. Met afleiding buiten de deur bedoelen wij natuurlijk niet bij een andere partner. Zeker niet. Maar bijvoorbeeld een leuke sport of andere hobby. En het liefst iets dat jullie samen kunnen doen. Door samen dingen te doen maak je samen herinneringen en doe je ervaringen op. Het geeft een andere dimensie aan jullie relatie. Daarnaast komt bij sporten endorfine vrij. Dit maakt je gelukkig. Zijn de kinderen iets ouder, dan is het ook heel fijn om samen met de kinderen op pad te gaan. Een gezamenlijke sport of hobby beoefenen versterkt jullie band als gezin.

3. Blijf positief

Het is belangrijk om interesse in elkaar te tonen. Zo laat je zien dat je nog steeds geïnteresseerd bent in de ander. Doe dit op een positieve manier. Ga eens zitten en vertel elkaar wat je meemaakt of waar je mee zit. Toon dan interesse en geef aan bereid te zijn te luisteren. Doe dit dan ook echt. Uit onderzoek blijkt dat je elkaar aantrekkelijk en leuk blijft vinden als je aandacht besteedt aan elkaar.

4. Vertel je partner niet wat hij moet doen

Vrouwen zijn er goed in om te vertellen hoe de partner met de kinderen om moet gaan. ‘Ik regel het wel. Of… je kunt het beter zo doen…’ zijn niet echt stimulerende uitspraken. Wellicht weet je het inderdaad beter te regelen allemaal, maar hij uit zijn liefde naar de kinderen op zijn manier en doet dingen misschien net even anders dan jij. Soms kun je dan beter even op je tong bijten als het even niet zo gaat als jij had gehoopt. Laat het gaan. Het komt allemaal echt wel op zijn pootjes terecht.

5. Trek een lijn en neem het voor elkaar op

Door er voor elkaar te zijn toon je liefde en respect naar elkaar toe. Dit geldt zowel voor je kinderen als voor je partner. Je bent het misschien niet altijd eens met hem maar door hem af te vallen waar anderen bij zijn ondermijn je eigenlijk zijn/haar gezag. Dat wil je niet. Je wilt juist de kinderen laten weten dat er met jullie niet te sollen valt en dat je voor elkaar in staat. Trek dus één lijn en ondersteun elkaar waar nodig. Heb jij ergens toch een andere mening over? Bespreek dit dan waar de kinderen niet bij zijn.

6. Flirt met elkaar

Dit klinkt misschien gek waar de kinderen bij zijn, maar flirt met elkaar! Kussen en knuffelen waar de kinderen bij zijn is juist goed. Ze zien dat jullie elkaar lief hebben en niet alleen maar ouders zijn voor hen. Ook houdt het de intimiteit in het dagelijks leven op peil.

7. Onderneem dingen met zijn tweetjes

Los van ouders zijn jullie ook nog altijd geliefden. Geliefden vinden het heerlijk om samen dingen te doen. En dat is ook tip nummer 7. Doe samen leuke dingen. Met zijn tweetjes. Inderdaad… zonder de kinderen. Maak een stedentrip of ga samen een weekendje weg. Ga samen een mooie wandeling maken of gezellig naar een feestje. Niet alles draait om de kinderen. Het is goed en verfrissend om te zien dat jullie los van de kinderen het ook nog steeds leuk vinden samen. Dus ga samen op pad!

8. Seks! Maak daar tijd voor. Of misschien zelfs prioriteit

In het begin van de relatie zit je vaak min of meer aan elkaar vastgeplakt en zijn jullie niet uit bed te slaan. Toch verandert dit in de loop der tijd. Helemaal als er kinderen komen. Meestal komt de seks na de geboorte van een kind op een laag pitje te staan. Uiteraard moet je de vrouw na de bevalling haar tijd gunnen om te herstellen en moet zij er ook echt weer klaar voor te zijn om überhaupt ook maar iets uit te voeren onder de lakens, maar het is zeker belangrijk. Volgens seksuologen is seks de lijm in je relatie. Neem er de tijd voor, maak er een prioriteit van. Go for it. Zoek oppas, sluit de deur! Hoe vaker je het doet, hoe meer zin je er weer in krijgt. Maak het niet te moeilijk, begin met de vluggertjes. Zo krijgen jullie allebei vanzelf de smaak weer te pakken.

9. Geef elkaar complimentjes

Niet is zo fijn als het krijgen van een compliment. Geef elkaar dan ook de nodige complimentjes. Zo maak je elkaars dag weer goed. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het geven van complimenten er ook voor zorgt dat je je vooral focust op de positieve punten van iemand. Hierdoor ga je jouw partner dus uiteindelijk steeds meer waarderen. Maak je vaker negatieve opmerkingen dan wordt iemand in jouw ogen steeds minder leuk. Dus weer positief en zoek iedere dag iets leuks om te zeggen!

10. Doe je eigen ding

Bij tip twee gaven we aan dat het goed is om samen op pad te gaan en samen een sport of een hobby te zoeken. Maar naast dingen samen ondernemen is het ook altijd belangrijk om je eigen ding te doen en je leven te leiden zoals je wil. Iedereen heeft eigen hobby’s die hij of zij leuker vindt dan de partner. Houd die dan ook voor jezelf. Soms komt dat egoïstisch over, maar ook dit is juist belangrijk in de relatie met kinderen. Zorg er ook voor dat je je eigen vriendgroep hebt waar je regelmatig mee afspreekt. Met vrienden heb je het toch weer over andere dingen dan met je partner. Op die manier kan je op alle fronten je ei kwijt. Geef elkaar hier ook de ruimte voor en ga niet zitten mokken als jouw partner een avondje gaat voetballen. Gun elkaar de leuke dingen en praat er ook samen over. Zo voorkom je dat één van jullie zich verstikt voelt in de relatie.