“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Extra vragenlijst bij aanvragen hypotheek door coronacrisis

04 mei, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Sinds de coronacrisis gaat een hypotheek aanvragen wat lastiger. Veel banken geven de mensen die een hypotheek willen een extra vragenlijst. Met deze vragenlijst proberen ze in te schatten of de hypotheekaanvrager mogelijk in de problemen zal komen door de coronacrisis. Vooral mensen die een inentieverklaring hebben krijgen deze extra vragenlijst. Maar ook medewerkers die werkzaam zijn in een (potentieel) getroffen sector. Voor mensen die uit elkaar gaan en op zoek gaan naar een eigen woning is dit belangrijk om in het achterhoofd te houden. De aanvraag van een nieuwe hypotheek kan wat lastiger gaan.

hypotheek visie
Tip:
Wij werken samen met de onafhankelijke adviseurs van Hypotheek Visie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijken zij jouw persoonlijke situatie en wensen. Vervolgens vergelijken zij vrijwel alle banken en geldverstrekkers met elkaar. Hieruit volgt een advies op maat. Plan een vrijblijvend gesprek in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.

Reden vragenlijst bank

De reden dat banken voor een extra vragenlijst kiezen bij het aanvragen van een hypotheek is om hun eigen risico zoveel mogelijk te beperken. Wanneer de hypotheekaanvrager een grote kans heeft zijn baan te verliezen is het waarschijnlijk dat de maandlasten niet meer gedragen kunnen worden. Daarom vraagt de bank extra goed door bij nieuwe aanvragen. De vragen hebben betrekking op de werkgever waar iemand in dienst is, maar ook de persoonlijke financiën van de aanvrager. Zo wilt de bank vaak weten of het bedrijf waar iemand werkzaam is een aanvraag heeft gedaan voor extra steun bij de overheid. Of ze willen weten of je zelf een financieel vangnet hebt.

Wees eerlijk

Ondanks dat het meer tijd kost om een extra vragenlijst in te vullen en over specifieke zaken na te denken, is het belangrijk dat je dit goed doet. Het advies luidt om de vragenlijst zo eerlijk en volledig mogelijk in te vullen. Des te meer informatie de bank heeft, des te sneller je verder kunt met de aanvraag van de hypotheek.

Hoe groot is eigenlijk de kans dat je een hypotheek krijgt? Dat verschilt per bank en per klant. Hier zijn geen specifieke richtlijnen voor. Ga het gesprek aan met de bank en bekijk wat mogelijk is.