“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hoe voorkom je relatieproblemen in quarantaine-tijd?

13 jan, 2021 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

We zitten weer in een lockdown en dit gaat ook nog wel even duren. We werken zoveel mogelijk thuis en ook de kinderen zitten thuis aan de keukentafel hun schoolwerk te doen. Dit kan best voor de nodige spanningen zorgen. Maar hoe voorkom je nou dat je relatie hierdoor op de klippen loopt? Wij geven je een paar goede tips!

Maak duidelijke afspraken

Als iedereen thuis aan de slag is, kan dat nogal wat strubbelingen opleveren. Maak samen dan ook duidelijke afspraken. Spreek af wie waar werkt en maak een planning zodat jullie de begeleiding van de kinderen een beetje kunnen verdelen. Hebben jullie geen aparte werkkamers, dan is het ook slim om online vergaderingen een beetje op elkaar af te stemmen. Zo voorkom je dat je in elkaars vaarwater gaat zitten. Heb je een drukke dag of een belangrijke deadline, laat dit dan weten aan jouw partner. Op die manier kunnen jullie een beetje rekening houden met elkaar.

Doe leuke dingen

De hele coronacrisis brengt veel stress met zich mee en ook thuis kom je met al dat werken en lesgeven niet echt tot rust. Probeer dan ook leuke dingen in te plannen. Dit is goed voor je gemoedsrust en zorgt voor een beetje ontspanning. Ga met het gezin een lekkere wandeling maken. Doe een leuke speurtocht, slaap met zijn allen in de woonkamer, houd een spelletjesavond of bestel lekker eten en maak er een romantisch avondje film kijken van met je lief. Veel ondernemers organiseren leuke dingen. Online concerten, bingo’s, rally’s enz. Maak hier vooral gebruik van. Dat is niet alleen leuk voor jullie, maar je ondersteunt er ook nog eens een ondernemer mee.

Neem tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf nemen is nu misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het heel belangrijk. Je hebt nou eenmaal tijd nodig voor jezelf. Ga sporten of spreek af om met een goede vriendin even lekker te gaan wandelen. Neem een warm bad, ga lekker gamen of bak een taart als je daar blij van wordt.

Denk na voor je iets zegt

Door de hele situatie zijn we allemaal wat meer gestrest dan anders. Dit kan ervoor zorgen dat een kleine discussie al snel kan uitlopen op een fikse ruzie. Denk even goed na voor je commentaar geeft op de manier waarop jouw partner de was heeft opgevouwen of op hoe hij/zij de kinderen helpt met hun huiswerk. Tel tot tien en bedenk of dit de strijd waard is. Zo niet… laat het dan lekker gaan.

Neem het met een korreltje zout

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jouw partner kritiek heeft op jou. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde. Is het het waard om hier een strijd over aan te gaan? Denk na voor je reageert en reageer vooral niet te fel als dat niet nodig is. Neem de kritiek die hij/zij heeft met een korreltje zout en onthoud dat jouw partner in dezelfde situatie zit en hier ook moeite mee heeft.

Maak het jezelf (en anderen) niet te moeilijk

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Wil het allemaal een keer niet zo lukken, dan kan je best eens een baaldag hebben. Dan maar iets minder werken of een huiswerkopdracht skippen. Het is heel begrijpelijk dat je af en toe niet alles af krijgt of dat bijvoorbeeld het huishouden een beetje blijft liggen. Stel niet te zware eisen aan jezelf en aan de rest van je gezin. De coronacrisis hakt er onbewust misschien meer in dan je je beseft. Blijf dus gerust een keer een dag in je pyjama rondlopen en laat de boel af en toe de boel.

Geniet!

Dit klinkt misschien heel gek, maar probeer ook van de situatie te genieten. We hebben nooit zoveel tijd voor elkaar als nu. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat je jouw kind wel achter het behang zou willen plakken, maar koester de mooie momenten. Hetzelfde geldt voor jouw partner. Je leert elkaar eigenlijk op een andere manier kennen nu je ziet hoe hij/zij aan het werk is en bijvoorbeeld omgaat met deadlines. Lunch samen, ga wandelen en maak er, ondanks alles, iets moois van!