“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Deze huishoudelijke klusjes zorgen voor de meeste ruzies

06 sep, 2022 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Woon je samen, dan krijg je ook te maken met de onhebbelijkheden van de ander. Misschien blijkt jouw partner wel heel slordig en laat hij/zij overal kleren slingeren of vergeet hij/zij steevast het dopje op de tandpasta te doen. Dit soort kleine dingetjes kunnen voor veel frustraties zorgen en jullie zullen zeker niet het eerste stel zijn dat knallende ruzie krijgt over een verkeerd opgehangen wc-rol. Maar welke huishoudelijke klusjes zorgen nu voor de meeste ruzies?

Top 10 huishoudelijke klusjes die voor ruzie zorgen

Wij zetten de top 10 van deze huishoudelijke frustraties voor je op een rijtje. Misschien kun je er je voordeel mee doen en hier voortaan wat meer op letten 😉

  1. Natte handdoeken niet goed uithangen
  2. Vieze glazen en borden niet in de vaatwasser zetten, maar ernaast
  3. De vaatwasser niet of verkeerd in- of uitpakken
  4. Kleding op de slaapkamervloer laten slingeren
  5. WC-rol niet vervangen of verkeerd ophangen
  6. Het bed niet opmaken
  7. De was niet op tijd doen, waardoor je mis grijpt als je een bepaalt kledingstuk zoekt
  8. De badkamer nat en slordig achterlaten na het douchen
  9. Drinken of eten morsen en dit niet opruimen
  10. Vergeten de container aan de weg te zetten

Huishoudelijke ruzie reden voor scheiding?

Het zal je verbazen hoeveel impact dit soort dagelijkse ruzies over het huishouden hebben op je relatie. Zo spelen huishoudelijke ruzies een rol in drie op de tien scheidingen. Het is dan ook vaak een belangrijke factor bij een relatiebreuk. Het gemiddelde stel maakt negen maanden lang drie keer per maand ruzie over dit soort zaken voor zij besluiten uit elkaar te gaan.

Een beetje beter opletten

Een goede reden om dus een beetje beter op te letten als je het laatste velletje wc-papier pakt of je bord op het aanrecht zet. Samenwonen is rekening houden met elkaar. Irriteer jij je mateloos aan de rondslingerende kleren van jouw partner? Laat dit dan op tijd weten en wacht niet tot de bom barst. Praat samen over jullie ergernissen en kijk hoe je dit op kunt lossen. Dit kan een hoop ellende voorkomen.

Hulp nodig bij uit elkaar gaan?

Hebben jullie toch besloten om uit elkaar gaan, dan is het verstandig om iemand in te schakelen om jullie te helpen om samen goede afspraken te maken. Mediation kan in zo’n situatie een goede oplossing zijn. De mediator gaat samen met jullie om tafel om alles goed te regelen. Dit is beter voor de verstandhouding en voor je portemonnee. Ben jij op zoek naar een goede mediator? Bel ons dan gerust voor gratis advies over jouw situatie! Dat kan op 088-6002804 (gebruikelijke belkosten) of via ons contactformulier.