“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Ga je samenwonen, dan is de kans groot dat je flink wat kilo’s aankomt. Koppels worden namelijk zwaarder als zij bij elkaar intrekken. Of je getrouwd bent of niet maakt daarbij niet uit. Heb je wel een relatie, maar blijven jullie gewoon apart van elkaar wonen, dan is er niets aan de hand. Dit ontdekte het Max Planck Instituut voor menselijke ontwikkeling in Berlijn.

Eetgewoontes

Volgens de onderzoekers komt deze gewichtstoename vooral door de verandering van de dagelijkse eetgewoontes. Het is gezellig om samen te eten, maar dan eet je vaak ook meer dan als je in je eentje bent. Samen ontbijten is bijvoorbeeld heel gezellig, maar brengt meer calorieën met zich mee dan als je snel een cracker in je mond propt op weg naar je werk. Al die gezelligheid zorgt voor de nodige vetrandjes.

Uit elkaar

Gaan jullie uit elkaar, dan vliegen de kilo’s er weer af en zit je redelijk snel weer op het punt van voor het samenwonen. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat mensen na het beëindigen van de relatie weer op zoek gaan naar een nieuwe partner en om er goed uit te zien aan het diëten slaan.

Gezonder

Het onderzoek werd gehouden onder 20.000 mensen. Zij werden 16 jaar lang gevolgd. Een ander opvallend puntje dat naar voren kwam in het onderzoek is dat samenwoners gezonder zijn dan vrijgezellen, ondanks de extra kilo’s.