“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Bizarre nieuwe datingtrend: stashing

17 feb, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Ook bij het daten heb je te maken met bepaalde trends. Zo heb je al zombieing, ghosting en fireworking, maar hier is nu weer een variant bijgekomen: stashing. Niet echt een gezellig trend, want bij stashing word je namelijk verstopt voor de buitenwereld.

Vrienden of familie

Als je met iemand gaat daten is het doorgaans wel vrij gebruikelijk dat je op den duur ook vrienden en familieleden van je nieuwe vlam ontmoet. Is dit bij jou niet zo en houdt jouw nieuwe partner constant de boot af als je over zijn vrienden of familie begint, dan kan het best zo zijn dat je te maken hebt met de nieuwe datingtrend stashing.

Verstoppen

Stashing betekent letterlijk verstoppen en dat is eigenlijk ook precies wat er gebeurt. In plaats van het van de daken schreeuwen van jullie nieuwe relatie, besluit jouw nieuwe partner jou voor zichzelf te houden. Je wordt verstopt voor zijn/haar vrienden en familie. Niemand mag iets weten van jullie relatie en je zult op zijn/haar social media ook zeker niet voorbij komen. Een vreemde en eigenlijk ook ongezonde situatie!

Waarom?

De vraag is dan ook waarom mensen dit doen. Waarom wil jouw nieuwe vlam je voor de buitenwereld verborgen houden? Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn. Het kan natuurlijk zijn dat jouw nieuwe partner geen beste band heeft met zijn/haar familie en hier zelf eigenlijk al nauwelijks contact mee heeft. Of misschien wil hij/zij niet in verlegenheid gebracht worden. Dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat jouw date zich voor je schaamt of eigenlijk al weet dat hij/zij geen serieuze, langere relatie wil. Een derde optie is dat jouw lover er misschien tegelijkertijd een andere relatie op na houdt, die natuurlijk niets mag weten van jou bestaan. Al met al is de reden vaak niet helemaal zuiver en is er eigenlijk geen enkel excuus om je nieuwe partner op deze manier te behandelen.

Confrontatie

Het is niet makkelijk, maar op een gegeven moment zul je dit onderwerp bespreekbaar moeten maken. Vraag waarom je nog niemand hebt ontmoet die belangrijk is in hun leven. Krijg je geen duidelijk antwoord, vraag dan door en neem geen genoegen met halfbakken antwoorden. Misschien is er een logische verklaring, maar zo niet dan kan er wel eens iets anders aan de hand zijn. Misschien is het dan tijd om op zoek te gaan naar een andere partner die zijn leven wel met je wil delen.