“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Deze 5 dingen duiden op een goede relatie

18 jun, 2018
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Twijfel je welleens over jouw relatie? Dan zijn er volgens wetenschappers 5 dingen die kunnen aantonen of de liefde nog goed zit tussen jullie.

Kleine dingen

Als eerste is het belangrijk dat jullie kleine dingen doen voor elkaar. Kleine gebaren waaruit blijkt dat je om elkaar geeft. Dit doet de sfeer in een rlatie ten goede. Denk bijvoorbeeld aan het koken van elkaars lievelingsmaaltijd, meebrengen van bloemen of alvast een huishoudelijk klusje voor de ander doen.

Affectie

Affectie tonen is het tweede belangrijke punt in een relatie. Laat zien dat je om elkaar geeft.  Dit betekent niet dat je persee elke dag met elkaar naar bed moet. Maar praten over je gevoelens en fysieke aandacht is wel zeker van belang.

Overeenkomstige interesses en manieren

In een goede relatie delen koppels vaak bepaalde interesses of zelf manieren van doen. In veel relaties begin je na verloop van tijd elkaars hobbies over te nemen. Het betekent niet dat je alles samen moet doen. Maar het helpt wel als je bepaalde interesses deelt.

Interesse tonen

Het is belangrijk dat je interesse toont in je partner. Zo voelt diegene zich belangrijk en gewaardeerd. Uit onderzoek blijkt dat stellen die minimaal 8 jaar getrouwd zijn 87% van de tijd interesse tonen in de ander.

Geloven in jullie relatie

Tot slot is het van belang dat je in je relatie gelooft en het gevoel hebt dat het goed zit. Als je je gelukkig voelt in een relatie dan straal je dit uit. Dit heeft indirect een positieve invloed op je relatie.