“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Koosnaampje goed voor je relatie

04 dec, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Heb jij een koosnaampje voor je vriend of vriendin? Misschien schatje, poepie, liefje of lekker ding? Heel goed, want het hebben van koosnaampjes is namelijk goed voor jullie relatie. Het geven van koosnaampjes is de ideale manier om jullie band te versterken.

Lieverd

Het meest gebruikte koosnaampje is lieverd. Op de voet gevolgd door schatje en moppie. Geen hele originele namen, maar ze werken wel. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat een koosnaampje je relatie kan versterken. Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 1.000 volwassenen. 87 procent van de Amerikanen gebruikt een koosnaam voor hun partner. In Europa ligt dit percentage op 74 procent. Mensen die een troetelnaam gebruiken voor hun partner hebben 16 procent meer kans om gelukkig te zijn in hun relatie dan stellen die dit niet doen.

Eenvoudig

Vleiende, maar eenvoudige koosnaampjes werken. Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van de mensen de eenvoudige bijnamen gebruiken (zoals schat, liefje of schoonheid) tevreden zijn over hun relatie. Bij stellen die geen koosnamen gebruikten ligt dit percentage op 56 procent.

Welk koosnaampje?

Natuurlijk zijn er een heleboel leuke, gekke en schattige koosnaampjes. Toch werkt niet alles altijd even goed. Welke naam het meest wordt gewaardeerd blijkt af te hangen van waar je woont. Woon je in Amerika, dan hoor je waarschijnlijk het liefst ‘schoonheid’. Europeanen vinden ‘schat’ het ultieme koosnaampje. Bijnamen die een tegenovergesteld effect hebben zijn mama/papa of namen die te vergezocht zijn zoals muffin.

Top 20

Inspiratie nodig? Hier de top 20 van populairste koosnamen:

 1. Lieverd
 2. Schat(je)
 3. Mop(pie)
 4. Liefje
 5. Sweetie
 6. Honey
 7. Baby
 8. Darling
 9. Tijgertje
 10. Honey Bunny
 11. Pumpkin
 12. Butterfly
 13. Prinses
 14. Knuffeltje
 15. Kanjer
 16. Stoeipoes
 17. Engel
 18. Honnyponny
 19. Scheet(je)
 20. Poekie