“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

LAT relatie als redmiddel voor je relatie

30 jul, 2015 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Je woont al jaren samen in hetzelfde huis en de sleur komt erin. Je bent minder gelukkig in je relatie als voorheen, maar je bent er niet aan toe om de relatie op te geven. Sommige stellen besluiten te gaan LAT-ten. Living apart together, een fenomeen die al jaren bestaat. Soms wordt het als redmiddel in gezet.

Twee huizen onder 1 dak

Een stel in Amerika was al 20 jaar getrouwd en had twee kinderen samen. Toen de kinderen uit huis gingen evalueerden zij hun relatie en besloten dat het tijd was voor verandering. Uit elkaar gaan wilden zij niet. Echter continu onder een dak samen leven ging ook niet. Zij besloten een nieuw huis te kopen en deelden deze in tweeën. Ze hadden beide de beschikking over een keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer. Het bleek de redding voor hun relatie. Ze hadden beide meer vrijheid door het hebben van hun eigen plek. Ze konden elkaar wel gemakkelijk op zoeken doordat hun huizen zich onder 1 dak bevonden. LAT-ten bleek het redmiddel voor hun relatie.

Meer informatie

Denk ook eens na over een lat-relatie wanneer je niet definitief uit elkaar wil, maar wel meer eigen ruimte en tijd nodig hebt. LAT-ten kan de oplossing zijn. Ook als je een lat-relatie hebt kan je belangrijke zaken juridisch laten vastleggen. Meer informatie nodig? Neem contact op met onze juridische medewerkers.