Grenzen stellen in een relatie

14 mei 2018

Het is belangrijk om grenzen te stellen en “nee” te leren zeggen in relaties. Veel mensen hebben moeite met grenzen stellen. Mensen denken vaak dat ze daar geen recht op hebben. Niet iedereen weet ook goed waar hun eigen grenzen liggen. Of het verandert door bepaalde omstandigheden in de loop der jaren.

Respect

Door het stellen van grenzen geef je op een duidelijke manier aan dat je gerespecteerd wilt worden. Als je dit niet aangeeft weet niemand hoe je behandeld wilt worden. In een relatie is het belangrijk dat je grenzen aangeeft. Anders kan er wrok ontstaan richting je partner. Je voornamelijk in nieuwe relaties dat mensen geen grenzen durven aan te geven. Psycholoog Perpetua Neo geeft aan dat dit vaak tot problemen leidt in een later stadium. Jij voelt jezelf niet serieus genomen. Jouw partner denkt dat je het allemaal wel prima vindt. Mensen kunnen geen gedachten lezen. Bespreek dus openlijk jouw grenzen met je partner.

Zelfvertrouwen

Door je eigen grenzen aan te geven creëer je ook zelfvertrouwen. Helemaal wanneer je je op je gemak voelt bij het uitspreken van je eigen grenzen. Dan wordt het ook steeds gemakkelijker omdat je er zelf geheel achter staat.

Direct hulp nodig?
 

088-6002804

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

De Nationale Adviesbalie

Wij kunnen u helpen

Lees meer ...

Op deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren.

Heb je meer hulp nodig? Neem contact met ons op. Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

Juridisch Advies

Gratis advies, zonder enige verplichting.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 30 min. terug
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg Ons op

 op Facebook Echtscheiding-wijzer op Linkedin Echtscheiding-wijzer op Twitter

Poll