“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Nationale Hypotheekgarantie is veel te duur

25 sep, 2017 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Veel stellen die samen een koopwoning hebben en uit elkaar gaan blijven zitten met een restschuld. Dit kan voor financiële problemen zorgen. Een oplossing is het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Helaas doen maar weinig mensen dit. De NHG is te duur!

hypotheek visie
Tip:
Wij werken samen met de onafhankelijke adviseurs van Hypotheek Visie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijken zij jouw persoonlijke situatie en wensen. Vervolgens vergelijken zij vrijwel alle banken en geldverstrekkers met elkaar. Hieruit volgt een advies op maat. Plan een vrijblijvend gesprek in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.

Premie verlagen

Vereniging Eigen Huis trekt aan de bel. De NHG is nu voor veel starters niet haalbaar door de hoge kosten. De belangenvereniging wil dat de premie volgend jaar fors worden verlaagd en schreef een brief naar minister Plasterk.

Reserves

De NHG is bedoeld voor mensen die een huis kopen met een waarde onder de 247.450. Zijn er problemen met het betalen van de hypotheek, dan neemt het Waarborgfonds Eigen Woning de schuld over. Om dit te bekostigen betaalt iedereen met een hypotheek met NHG een premie. Op dit moment wordt een groot deel van het premiegeld opgepot. Er zijn dan ook flink wat reserves. Tijdens de crisis is de omgang van het fonds gegroeid tot meer dan 1 miljard. Over vijf jaar komt de 1,5 miljard in zicht. De reserves zijn groot genoeg om de risico’s op te vangen, zegt Rob Mulder van Vereniging Eigen Huis.