“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Overheid moet samenwonen stimuleren

17 aug, 2018 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Een opmerkelijk bericht van de fractie 50Plus in Assen. De overheid moet samenwonen gaan stimuleren. Dit draagt bij aan de krapte op de arbeidsmarkt. Ook lost het de problemen van eenzaamheid op. Deel is dit zeker waar, echter lazen we eerder deze maand in een artikel dat psycholoog Madeleine Mason juist adviseert niet te snel te gaan samenwonen.

De fractie van 50Plus vindt dat de overheid het voortouw moet nemen. Zij moeten geen appartementen en huizen met twee kamers meer bouwen. Het geeft de woningmarkt ook een impuls. Als er meer woningen vrijkomen biedt dit jongeren weer meer kansen.

De 50Plus fractie richt zich met name op 50-plussers. Echter is het een landelijk probleem die speelt bij mensen van alle leeftijden. Wel is het zo dat de 50Plus fractie denkt dat veel ouderen niet gaan samenwonen omdat zij dan hun AOW-toeslag verliezen. En voor bijstandsgerechtigen geldt dat zij hun huurtoeslag kwijtraken. Dit moet toch te compenseren zijn. De fractie van 50Plus heeft nog niet doorberekent wat dit de Overheid kost, maar zij verwachten dat het meevalt. En als mensen samenwonen willen ze waarschijnlijk meer ondernemen. En dat draagt weer bij aan de economie. Aldus de fractie van 50Plus uit Assen,