“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Relatie voorbij? Verander je wachtwoorden

08 jan, 2019 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Bij het beëindigen van je relatie moet er vaak het nodige geregeld worden. Helemaal als je samen hebt gewoond of getrouwd bent geweest. Het veranderen van je wachtwoorden is dan wel het laatste waar je aan denkt, maar dit is wel belangrijk. Als jouw ex je wachtwoorden kent heeft hij toegang tot al jouw belangrijke gegevens. Het kan zelfs leiden tot digitaal huiselijk geweld.

Digitaal huiselijk geweld

De term digitaal huiselijk geweld is vrij onbekend. Toch komt het veel voor. Digitaal huiselijk geweld betekent dat (ex-)partners jouw WhatsApp-berichtjes en mailtjes lezen, je accounts hacken of naaktfoto’s van jou op internet verspreiden. Het aantal slachtoffers van digitaal huiselijk geweld neemt steeds verder toe.

Maatregelen

Maar wat kun je hier nou tegen doen? Ten eerste is het verstandig om al je wachtwoorden te veranderen. Heb je het vermoeden dat er iemand meeleest als je aan het appen bent, dan helpt het om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het is dan wel belangrijk om geen oude back-up te installeren, want dan ben je weer terug bij af. Probeer de hoeveelheid persoonlijke informatie op je telefoon te beperken, zet je bleutooth uit en denk ook aan de wachtwoorden van je iCloud, Facebook en Google-account.